Westerwolde hervat competitie met thuiswedstrijd tegen EHS ’85

Foto: HJ Pleiter

VLAGTWEDDE – Na een relatief korte winterstop hervat Westerwolde komende zondag ijs en weder dienende, maar op een intussen sneeuwvrij gemaakt kunstgrasveld,  de competitie in eigen huis tegen EHS ’85. De ploeg uit Emmen, of beter gezegd Emmerschans, staat momenteel op een keurige tweede plaats in de tussenstand. EHS staat voor Emmerschans-Hout-Schans en thuishaven is het sportpark “Emmerschans”, vernoemd naar de gelijknamige wijk in Emmen. De club ontstond in 1985 als gevolg van de fusie tussen de v.v. Emmerschans en Houtschans, waarbij 21 mei 1945 als oprichtingsdatum van de oudste vereniging (Emmerschans) is aangehouden. Voor zover bekend hebben Westerwolde en EHS ’85 elkaar in de afgelopen bijna 40 jaar nog niet eerder in competitieverband getroffen. Wat dat betreft dus een uniek treffen komende zondagmiddag op De Barlage in Vlagtwedde.

EHS ‘85 staat momenteel dus op de tweede plaats in de competitietussenstand. Het team van scheidend trainer Aryan Doldersum heeft negen wedstrijden gespeeld, twee minder dan Westerwolde op dit moment achter haar naam heeft staan. Uit deze negen wedstrijden werden achttien punten behaald, werd er 31 keer gescoord en kreeg men 20 doelpunten tegen. Wat betreft verliespunten hoeft het alleen Peize in deze scheef gegroeide competitie voor te laten gaan. Voorwaar geen slechte start van het seizoen dus.

Na de 4 – 1 nederlaag in de laatste competitiewedstrijd van 2023 thuis tegen ASVB, staat Westerwolde na elf gespeelde wedstrijden op de tiende plaats met tien punten met intussen een doelsaldo van 23 – 30. De ploeg van eveneens scheidend trainer Richard Streuding zal er dan ook alles aan gelegen zijn zondagmiddag de punten in eigen huis te houden, om zodoende enige lucht te creëren ten opzicht van de rechtstreeks degradatieplaatsen.

De wedstrijd op sportpark De Barlage in Vlagtwedde begint om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Koops uit Siddeburen. Pupil van de week is Mats Eefsting, spelend in Westerwolde JO12-2.

Wedstrijdsponsor

Vrijwel ieder seizoen is BLOKKER / TOP1TOYS uit Vlagtwedde balsponsor bij een van de thuiswedstrijden van Westerwolde, zo ook dit seizoen. Bij de winkel aan de Wilhelminastraat in Vlagtwedde vind je een ruim assortiment aan goede en betaalbare artikelen voor wonen, koken en bakken, eten en tafelen. Zo kan men bij BLOKKER ook terecht voor een veelzijdig aanbod aan huishoudelijke apparaten. Verder staat BLOKKER bekend om een breed assortiment aan producten die helpen het huis opgeruimd te houden. Ook online bestellen bestaat tot de mogelijkheden, waarna het tevens mogelijk is de bestelde producten thuis te laten bezorgen.

Niet onvermeld mag blijven dat BLOKKER / TOP1TOYS Vlagtwedde al jarenlang sponsor is van het Eltjo Vieregge Zaalvoetbaltoernooi in Vlagtwedde, waarvan de 35e editie op de eerste twee zaterdagen van dit jaar plaatsvond. Twee geweldige jeugdvoetbaldagen voor de JO8 tot en met de JO11 van een viertal verenigingen in Vlagtwedde en directe omgeving. En daarnaast is het natuurlijk leuk te constateren dat BLOKKER / TOP1TOYS andermaal wedstrijdsponsor wil zijn bij een thuiswedstrijd van Westerwolde. Een hartelijk woord van dank vanuit de vereniging richting Henk en Truida Vieregge en hun medewerkers is dan ook op z’n plaats.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.