Tennisvereniging TV Wedde gasloos en duurzaam

Foto ingezonden door Jeroen van der Ziel


WEDDE – Afgelopen week is de gasmeter weggehaald bij de TV Wedde. Hiermee komt er een eind aan het verduurzamingsproject van de tennisvereniging. Drie jaar geleden begon dit met het vervangen van de klinkerbestrating in de kantine voor een geïsoleerde betonvloer. Omdat de kantine voor deze operatie helemaal leeg gehaald moest worden, werd dit moment aangegrepen om de kantine een metamorfose te geven, met een nieuwe bar, inrichting en schilderwerk. Daarna werd de gaskachel, die de kantine altijd verwarmde, vervangen door twee elektrische radiatoren die speciaal helemaal in Frankrijk waren gekocht. Het gevolg was een veel comfortabelere en gezelligere kantine.


Vorig jaar zomer is er met veel vrijwilligers gewerkt aan een ondergronds sproei-installatie systeem. Het water om de banen te besproeien wordt opgepompt uit een eigen put. De banen worden sindsdien besproeid, aangestuurd door een computertje, op basis van vochtigheid en tijd.


Afgelopen zomer is de oude gasgevulde baanverlichting vervangen door energiezuinige led verlichting. Omdat het aan/uit zetten van de verlichting nu zonder speciale procedure kan, hebben leden ook de mogelijkheid om zelf de lampen te schakelen en kunnen dus ook ’s avonds spelen. Ook is het laatste gasgestookte apparaat bij de vereniging vervangen. Het water wordt nu verwarmd door een elektrische doorstroomapparaat. Eigenlijk een soort elektrische geiser.


Door subsidies van de gemeente Westerwolde, de BOSA subsidie en investering door de vereniging in tijd en geld is TV Wedde klaar voor de toekomst! Op dit moment spelen de leden op maandagavond in de gymzaal van Wedde (dynamic)tennis. Vanaf april gaan de buitenbanen en de jeu-de-boules baan weer open en begint het seizoen op het gasloze en duurzame complex.

Meer informatie vindt u op www.tvwedde.nl.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.