Vereniging van Dorpsbelangen Vlagtwedde en Winkeliersgroep Vlagtweddewillen meer groen en kleur in Vlagtwedde

Foto: Jan Glazenburg

VLAGTWEDDE – Sinds voorjaar 2023 is door de Vereniging van Dorpsbelangen Vlagtwedde samen met de Winkeliersgroep Vlagtwedde, een projectgroep opgericht. In de projectgroep zitten Sina Wiardi en Agnes Smit namens de winkeliersgroep en Coba Lubben, Henriëtte Huls en Harmien Bruining namens de Vereniging van Dorpsbelangen. Het doel van de projectgroep is om voor de bewoners van het dorp Vlagtwedde en voor de bewoners van het buitengebied een aantrekkelijk dorpscentrum te creëren. Een dorpskern waar het prettig is om elkaar te ontmoeten. Maar ook hopen ze het toerisme en de kleinschalige recreatie een impuls te kunnen geven met een dorpscentrum met grote uitstraling. Voor de winkeliersgroep is een sfeervol dorpscentrum ook van belang omdat mensen / consumenten daardoor meer tijd doorbrengen in het dorp.

De gemeente Westerwolde plaatst iedere zomer twaalf houten bloembakken in het dorp met eenjarige
zomerbloeiers erin. De projectgroep mag deze bloembakken ook gebruiken om er in het najaar bloembollen in te poten zodat de bloembakken al in het voorjaar geplaatst kunnen worden met bloeiende tulpen, narcissen en hyacinten. Daarnaast is het plan ontstaan om in de zomermaanden
40 zgn. hanging baskets met eenjarige zomerbloemen aan 40 lantaarnpalen te bevestigen.

Op dit moment is de projectgroep bezig met fondsenwerving om het project te kunnen bekostigen. Een deel van het bedrag is al binnen, maar het project start pas als het totale bedrag rond is.

Bron: Vereniging van Dorpsbelangen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.