GOUD Westerwolde ontvangt leerlingen van RSG Ter Apel voor duurzaamheidsproject

Foto: Gemeente Westerwolde


SELLINGEN – Maandag 5 februari bezochten leerlingen van RSG Ter Apel het gemeentehuis in Sellingen. Zij kregen een kijkje achter de schermen van duurzaamheid bij GOUD Westerwolde. De scholieren zijn met een project over duurzaamheid. Zij gingen aan de slag met het oplossen van duurzaamheidsvraagstukken.

De medewerkers duurzaamheid van de gemeente Westerwolde legden de leerlingen drie casussen voor:

  • Natuurvriendelijk isoleren: hoe isoleer je woningen en zorg je tegelijkertijd voor voldoende nestelplekken voor dieren en insecten?
  • Jongeren betrekken bij een duurzaamheidsplatform: hoe kunnen we met GOUD jongeren inspireren op het gebied van duurzaamheid?
  • Ontwerp een energietuin: creëer een plek waar op een duurzame manier energie wordt opgewekt en waar ook ruimte is voor recreatie.

De leerlingen gingen enthousiast aan de slag. Na een vragenronde kozen zij de cases die hen het meest aanspraken: jongeren betrekken bij het duurzaamheidsplatform en het ontwerpen van een energietuin. Natuurvriendelijk isoleren bleek het minst populair.

Op woensdagavond 14 februari presenteren de leerlingen hun ideeën tijdens de duurzaamheidsmarkt van RSG Ter Apel. GOUD Westerwolde is blij met de betrokkenheid van de jongeren!

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.