Loop door de opblaasbare darm en andere activiteiten tijdens darmkankermaand bij Treant

Foto: Treant

STADSKANAAL, EMMEN, HOOGEVEEN – Maart is darmkankermaand en daarom vraagt Treant deze maand extra aandacht voor de ziekte darmkanker. En dat is niet voor niets. Want elke dag overlijden er in Nederland maar liefst 12 mensen aan darmkanker. Op onze ziekenhuislocaties organiseren we verschillende activiteiten om mensen te informeren over darmkanker en hun bewustzijn rondom de risico’s op darmkanker te vergroten. 

Donderdag 7 maart – ziekenhuislocatie Scheper in Emmen, Boermarkeweg 60

Maak van 9.00 tot 16.00 uur kennis met de opblaasbare darm. Loop door de opblaasbare darm en zie hoe een menselijke darm er van binnen uitziet – en hoe darmpoliepen en andere darmafwijkingen eruit zien. Een Maag-, Darm- en Leverarts en medewerkers van de endoscopieafdeling vertellen mensen meer over de darm en hoe belangrijk de vroege opsporing van darmkanker is. De darm is te vinden op de begane grond bij ingang 3: tegenover de uitleenwinkel.

Naast de opblaasbare darm zijn er ook verschillende informatiestands. Mensen kunnen er een krachtmeting doen, zien hoe een darmonderzoek – ook wel coloscopie genoemd – werkt, informatie krijgen over gezonde voeding en in gesprek gaan met oncologieconsulenten. De Stomavereniging is ook aanwezig en heeft een inloopochtend in vergaderzaal 2. Naast het ontvangen van waardevolle informatie kan men hier bijvoorbeeld ook zelf een stomazakje leren plakken.

Dinsdag 12 maart – ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen, Dr. G.H. Amshoffweg 1
Donderdag 28 maart – ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal, Boerhaavestraat 1

Op dinsdag 12 maart zijn er van 09.00 tot 12.00 uur verschillende informatiestands in het Bethesda, onder andere ook een informatiestand van De Stomavereniging. Op donderdag 28 maart zijn er van 09.00 tot 12.00 uur ook verschillende informatiestands in het Refaja. Op beide dagen kunnen mensen een krachtmeting doen, zien hoe een darmonderzoek – ook wel coloscopie genoemd – werkt, informatie krijgen over gezonde voeding, in gesprek gaan met oncologieconsulenten en zelf een stomazakje leren plakken.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.