Kaartverkoop Drèents Liedtiesfestival gestart

Foto ingezonden door Stichting REUR

EMMEN – Op 9 mei 2024 vindt de twaalfde editie van het Drèents Liedtiesfestival plaats. De kaartverkoop is gestart via de website van het ATLAS Theater. Tien finalisten presenteren in de finale een nieuw eigen nummer. Een inhoudelijke vakjury, maar ook het landelijke publiek speelt een belangrijke rol in het kiezen van de winnaar. Via SMS kan het publiek op een favoriet liedje stemmen. Deze uitslag, in combinatie met de uitslag van de verschillende vakjury’s, bepaalt de uiteindelijke winnaar van het Drèents Liedtiesfestival.

De winnaar ontvangt een geldprijs van € 2000,- om te besteden aan een professionele opname van het winnende lied en zal het Nedersaksisch vertegenwoordigen op het prestigieuze SUNS Europe Festival 2024 in Friulië.

Aanmelden tot 9 maart
De organisatie -Stichting REUR- roept muzikanten, tekstschrijvers en componisten van Drentstalige muziek op om liedjes in te sturen voor 9 maart 2024. Een deskundige commissie van muziek- en tekstprofessionals zal elk ingezonden lied beoordelen en de -maximaal- tien beste selecteren voor de finale op donderdag 9 mei 2024 in het ATLAS Theater. De finale wordt LIVE uitgezonden op RTV Drenthe en via het internet. Op 6 april 2024 om 16.00 uur worden de finalisten bekendgemaakt via RTV Drenthe.

Meedoen
Inzendingen voor het Drèents Liedtiesfestival 2024 kunnen tot en met 9 maart 2024 worden ingestuurd naar Stichting REUR. Dat kan via het online-aanmeldformulier op de website van Stichting REUR. Reglementen, nadere informatie en recent nieuws zijn te vinden op www.drentsdlf.nl en www.stichtingreur.nl.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.