Westerwolde krijgt Titan uit Nieuw-Weerdinge op bezoek

Foto: HJ Pleiter

VLAGTWEDDE – Na een kleine tussenstop, met daarin een verloren en gelijkgespeelde oefenwedstrijd tegen respectievelijk SuS Rhede en Gasselternijveen, begint Westerwolde aan het laatste deel van de competitie met een thuiswedstrijd tegen Titan. Een wedstrijd die gelet op de stand in de competitie weer van groot belang is voor de Vlagtwedders en net niet gekenmerkt kan worden als een zgn. “zespuntenwedstrijd”. Wel kan deze wedstrijd worden beschouwd als de eerste van nog twaalf te spelen “finales” richting het eind van de competitie met als inzet het behoud van het derdeklasserschap. Want dat Westerwolde alle zeilen nog zal moeten bijzetten om zich te vrijwaren van rechtstreekse degradatie of het spelen van een loodzware nacompetitie moge duidelijk zijn. Maar een ding kan met de nodige zekerheid worden gezegd, het degradatiespook is nog op geen enkele manier in het Barlagerbos gesignaleerd.

Stand in de competitie

Titan staat tot deze speeldag op de negende plaats in de competitietussenstand. Het team van trainer Henri Goeree (momenteel geen onbekende binnen de v.v. Westerwolde) heeft uit de elf gespeelde wedstrijden achttien punten behaald. Er werd daarin 22 keer gescoord en men kreeg 16 doelpunten tegen.

Na de 6 – 1  nederlaag in de laatste competitiewedstrijd begin februari in en tegen Peize, staat Westerwolde na veertien gespeelde wedstrijden op de elfde plaats met veertien punten en intussen een doelsaldo van 28 – 38. En hoewel de eerste wedstrijd begin oktober tegen de opponent van vanmiddag met 4 – 1 verloren ging, kunnen de mannen van de trainers Richard Streuding en Merill Wakker komende zondagmiddag zonder meer een volwaardige tegenstander zijn van Titan. Voorwaarde is dan wel dat iedereen weer de nodige strijdlust ten toon spreidt en met het nodige enthousiasme wil laten zien dat de punten maar weer eens in eigen huis moeten blijven.

De wedstrijd op sportpark De Barlage in Vlagtwedde begint om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P. Lemmen uit Assen. Pupil van de week is dit keer Sam Vriend, spelend in Westerwolde JO12-2

Wedstrijdsponsor

Wedstrijdsponsor bij Westerwolde – Titan  is ’t Oal Kroegie, een horecagelegenheid centraal gelegen in de vesting Bourtange. Dit café biedt zowel de particuliere als de zakelijke gast in een gezellige, warme en authentieke sfeer diverse mogelijkheden op een unieke locatie. Het organiseren van een familiedag, personeelsfeest, jubileum, vergadering of een heerlijke indoor barbecue behoren tot de mogelijkheden binnen het café. Maar ook genieten van een kop koffie met appeltaart, welke naar eigen recept is gemaakt, behoort tot de aanbiedingen. Uiteraard kan dit ook meestal op het terras met een mooi uitzicht over het gehele marktplein van de vesting. Ook voor een heerlijke snack met verse friet kan men bij ’t Oal Kroegie terecht. Daarnaast kan men er ook een heerlijk diner nuttigen. En niet te vergeten, tijdens het seizoen elke zondag om 15.00 uur, wordt er vanaf het marktplein gestart met een demonstratie kanonschieten door het Exercitie Peloton Bourtange, welke dan live te volgen is.

Graag willen we dan ook Henk Hebers jr. en zijn personeel hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van de wedstrijdbal voor deze middag. Als trouwe sponsor van de v.v. Westerwolde biedt ’t Oal Kroegie ook nu weer op deze manier haar jaarlijkse steun. En dat wordt altijd ten zeerste op prijs gesteld.

Ingezonden door HJ Pleiter

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.