Weekendoverzicht politie Emmen

Foto: Hilvert Huizing (archieffoto)

EMMEN – Dit jaar gaat politie Emmen u regelmatig meenemen in hun werkzaamheden tijdens de weekenden. Het weekendjournaal wordt een klein overzicht van enkele bijzonderheden die in het weekend daarvoor afgespeeld hebben. De politie richt zich daarbij op het basisteam Zuidoost-Drenthe (Gemeente Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden).

Het afgelopen weekend heeft politie Emmen 172 meldingen ontvangen.

Drugs en alcohol in het verkeer gaan niet samen. Ook dit weekend was het helaas weer raak.

Zaterdag kreeg de politie een melding van een aanrijding met letsel in Emmer-Compascuum. Ter plaatse bleken er meerdere slachtoffers te zijn. Een bestuurder zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Ook kwam de ambulance en heeft de bestuurder ter plaatse gecontroleerd, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar zal er onder andere voor onderzoek bloed van hem worden afgenomen, omdat er bij de man een alcoholgeur te ruiken was.

Agenten troffen zondag een auto in Emmen aan die de vaart er aardig in had zitten. Tijdens het staande houden van de bestuurder, kwam er een cannabis geur uit de auto. Er werd een alcohol- en drugstest uitgevoerd, waarna de bestuurder onder invloed van THC en Cocaïne bleek te zijn. De bestuurder is meegenomen naar het bureau voor bloedafname. De precieze uitslag hiervan is nog niet bekend.

Een medewerker van de Rijksoverheid reikte vrijdag gerechtelijke stukken uit bij een bewoner uit Emmen. De man was het hier blijkbaar niet mee eens en probeerde de sleutel uit het slot van de auto van de medewerker te halen. Toen dat niet lukte vernielde hij de auto. De 48-jarige man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij zal zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden.

Zaterdag zijn agenten samen met onze hondengeleider naar een adres in Emmen gegaan, waar een man gebeten was door een hond. De ambulance is ook gekomen en heeft zich bekommerd over het slachtoffer. De hond was er inmiddels vandoor en na een zoekslag hebben agenten deze niet meer aangetroffen. Later bleek de hond weer gezien te zijn. Agenten gingen een kijkje gaan nemen bij een woning, waar ze de desbetreffende hond aantroffen. Aangezien er al meerdere incidenten met deze hond zijn geweest, is de melding doorgezet naar de gemeente met het advies de eigenaar voor zijn hond een aanlijn- en muilkorfgebod op te leggen. Mocht de hond opnieuw bij een bijtincident betrokken raken, zal de hond in beslag genomen worden.

Opvallend is het aantal meldingen van autobranden afgelopen weekend.

Zo stond er in de vroege ochtend van zaterdag een auto in de brand op een parkeerplaats in Nieuw-Amsterdam. De brandweer heeft de brand geblust en de Forensische Opsporing is ter plaatse gekomen voor sporenonderzoek. De eigenaar van de auto werd op de hoogte gebracht en de aangifte staat op papier. Op zondag waren kort na elkaar twee meldingen van autobranden in Erica en Klazienaveen. De bevelvoerder van de brandweer gaf aan dat het vermoedelijk om brandstichting zou gaan. De aangiftes zijn opgenomen en de zaken zijn in onderzoek.

Een bestuurder op de N34 maakte het zondag wel erg bont. Na een meting kwam de politie uit op gecorrigeerd 169 km/h. De 19-jarige vrouw uit Emmen heeft hiervoor een proces-verbaal ontvangen en haar rijbewijs is ingevorderd.

Bron: Politie Emmen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.