Andries Huisinga wint zesde klaverjasavond v.v. Westerwolde

Foto: HJ Pleiter

VLAGTWEDDE – Werd Andries Huisinga in het seizoen 2022 / 2023 nog klaverjaskampioen van de v.v. Westerwolde, dit seizoen liet het succes voor de aanjager van het klaverjassen binnen de vereniging nog even op zich wachten. Maar vrijdagavond 8 maart kon de routinier zich andermaal laten feliciteren met een dagoverwinning. Met een totaal van 5466 punten uit vier ronden van twaalf spelletjes werd hij de zesde dagwinnaar van dit seizoen. 

Met dit puntentotaal kaartte hij 21 punten meer bij elkaar dan de winnaar van de vorige avond, Chris Groen. Hij eindigde dan ook met 5445 op een keurige tweede plaats. Achtereenvolgens waren het ook Jan Wilts (5319 punten), Martin Kuizenga (53282 punten) en Tjaard Toutenhoofd (5265 punten) die meer dan 5000 punten wisten te scoren. De gemiddelde score deze avond was 4579 punten uit vier partijen van twaalf spelletjes, een iets minder hoog gemiddelde dan de vorige speelavond in februari. De hoogste score in één partij was 1695 punten; de laagste 730 punten.

Al met al was het weer een gezellige klaverjasavond in de kantine op sportpark De Barlage die dit keer een tweetal nieuwkomers kende. Zoals gebruikelijk was er ook aan het eind van deze speelavond voor iedere deelnemer een vleesprijs.

Na zes speelavonden gaat nu Tiny Wilts aan de leiding in het algemene klassement en wel met een score van 28.338 punten vanuit de eerste zes speelavonden. Om in aanmerking te komen voor het klaverjaskampioenschap van de v.v. Westerwolde moet men vijf van de zeven keer hebben meegedaan. Dit betekent dat er bij acht deelnemers nu al de laagste score kan worden weggestreept en dat er totaal nog 20 deelnemers zijn die in aanmerking kunnen komen voor het kampioenschap. Uiteraard kan men ook los van dit kampioenschap deelnemen aan een enkele klaverjasavond. Het kampioenschap is uitgespreid over de maanden oktober tot en met april.

De volgende klaverjasavond, wat tevens de finaleavond is, staat gepland op vrijdag 12 april om 19.30, eveneens in de kantine op het sportpark. De activiteitencommissie heeft het plan opgevat ook dit jaar weer het Open Vlagtwedder Klaverjaskampioenschap te organiseren. Dit kampioenschap vindt plaats op vrijdagavond 3 mei, eveneens in de kantine op sportpark De Barlage in Vlagtwedde.

Ingezonden door HJ Pleiter

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.