Achtste editie van De’Noordelijke Banenbeurs trekt recordaantal bezoekers

Foto: DRT Events

GRONINGEN – Dé Noordelijke Banenbeurs, gehouden in MartiniPlaza, heeft dit jaar zijn achtste editie met glans afgerond. Het evenement dat plaatsvond op 8 en 9 maart brak alle records met het hoogste aantal bezoekers ooit. Ondanks de uitdaging met betrekking tot de bereikbaarheid naar MartiniPlaza via de ringweg rondom het complex afgelopen weekend, heeft dit de algehele ervaring van de bezoekers niet in de weg gestaan.


De verplaatsing van dit evenement van juni naar maart bleek een slimme zet te zijn, aangezien het aantal bezoekers met maar liefst 70 procent is gestegen ten opzichte van voorgaande jaar. Zo’n 7000 enthousiaste bezoekers stroomden de beurs binnen, waar ze een breed scala aan carrièremogelijkheden ontdekten. Talloze vervolgafspraken zijn ingepland bij diverse bedrijven en zijn er ook tijdens de beursdagen al diverse vacatures ingevuld.


Naast een overvloed aan diverse banen bood de beurs tevens vele mogelijkheden op het gebied van loopbaanbegeleiding, omscholing, persoonlijke ontwikkeling en coaching. Bezoekers kregen de kans om in contact te komen met bedrijven die op zoek waren naar enthousiaste professionals of starters. Bovendien waren alle workshops en lezingen drukbezocht en het speednetwerken was een doorslaand succes. De verschillende pleinen op de beurs, waaronder het Zorgplein, Techniekplein, Rijksoverheidplein, ICT-plein en overige branchesplein boden een overvloed aan mogelijkheden om de juiste carrièrekansen te ontdekken.


Het evenement verwelkomde dit jaar meer dan 100 toonaangevende bedrijven uit het noorden die zich presenteerden met prachtige stands en boeiende workshops. Ook was er veel interesse in omscholing, bijscholing en traineeships waardoor het belang van een carrièreswitch of doorgroeien duidelijk naar voren kwam.


Het succes van Dé Noordelijke Banenbeurs benadrukt het belang van dergelijke evenement in het verbinden van werkzoekenden, bezoekers die een nieuwe opleiding willen volgen en carrière switchers. Het evenement heeft opnieuw bewezen een dynamisch platform te zijn waar werkgevers en talent samenkomen en waar nieuwe kansen worden gecreëerd.

Ingezonden door DRT Events

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.