22 reacties op vacature burgemeester gemeente Veendam

Foto: Catharina Glazenburg

VEENDAM – Er zijn 22 reacties op de vacature van burgemeester gemeente Veendam.

Op 1 juli 2023 stopte Berry Link als burgemeester van Veendam. Hij werd op 15 september 2021 geïnstalleerd. Daarmee had de gemeente Veendam een door de Kroon benoemde burgemeester.

In november schreef de gemeente Veendam een vacature uit voor een nieuwe burgemeester. In de weken daarvoor werd door de gemeenteraad een profielschets gemaakt. Hierin waren de uitkomsten verwerkt van de inwonersenquête van twee jaar geleden over wat de belangrijkste eigenschappen moeten zijn van de burgemeester van de gemeente Veendam. De volgende omschrijvingen werden destijds het meest genoemd: betrokken, toegankelijk, besluitvaardig, verbinder en sociaal.

Er hebben zich 22 sollicitanten gemeld. De commissaris van de Koning ontvangt alle sollicitatiebrieven en wint informatie in over de sollicitanten. Op basis daarvan geeft hij aan welke kandidaten benoembaar zijn en bespreekt de selectie met de vertrouwenscommissie. De vertrouwenscommissie voert gesprekken met de door hen geselecteerde kandidaten en stelt een aanbeveling op. De gemeenteraad stelt de aanbeveling vast in een besloten raadsvergadering. De gekozen kandidaat wordt direct hierna bekend gemaakt en met het advies van de commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gestuurd. De nieuwe burgemeester wordt daarna door de Kroon benoemd.

De nieuwe burgemeester start op 9 september 2024.

De functie van burgemeester wordt op dit moment waargenomen door Sandra Korthuis.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.