Zumba-dansers bewegen en maken lol tijdens zevende Men@Work

Foto: Men@Work editie 2019

WINSCHOTEN – Men@Work begon begon in 2013 als een sportieve grap, maar is inmiddels uitgegroeid tot een groot Zumba-evenement. Zaterdag wordt in De Tramwerkplaats (Harbour Jazz Club) aan de Havenkade-West in Winschoten de uitverkochte zevende editie gehouden. Tweehonderd deelnemers, afkomstig uit Nederland, Duitsland en België, krijgen vier uur lang dansinstructie van dertien hoog aangeschreven Zumba-instructeurs.

Organisator Ellen Klijnstra-Van Geene begon in 2013 met het evenement, waarvan de eerste drie edities werden gehouden bij Sport en Lifestyle Oldambt, maar omdat de belangstelling zo massaal werd, werd uitgeweken naar De Tramwerkplaats.

Zumba Fitness is een populaire dansworkout geïnspireerd op Latijns-Amerikaanse dans en muziek. Het is gebaseerd op dansstijlen zoals de merengue, salsa, samba, flamenco, reggaeton en achata. De naam Zumba komt uit het Colombiaans-Spaans en dat zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben en dat is precies wat Zumba inhoudt en dat zoveel mensen plezier bezorgt bij bewegen en dansen.

The Yellow Edition van Men@Work wordt zaterdag muzikaal omlijst door de populaire dj Peter Mans.

Men@Work Part 7 (The Yellow Edition) begint zaterdag om 12 uur.

Ingezonden door Wiebe Klijnstra

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.