Activiteiten Het Groninger Landschap

Foto: Jan Doornkamp

GRONINGEN – Het Groninger Landschap organiseert de volgende activiteiten:

Zaterdag 23 maart 2024 Ontdek het werk van een houtzaag-molenaar 09.00 uur – 12.30 uur Molen Bovenrijge, Boltweg 18a Ten Boer

Zaagmolen Bovenrijge mag dan misschien de kleinste van de beide molens in Ten Boer zijn, het is wel de meest veelzijdige. Molenaar Herman is iedere zaterdagochtend aanwezig van 9.00 tot 12.30 uur om in de molen aan het werk te zijn; bij mooi weer gebruikt hij de molen voor het zagen van hele grote planken. Er zijn dan ook bijzondere gereedschappen in de molen aanwezig zoals een draaibank, lintzaag, bolsje (kleine maalkoppel). 

Zondag 24 maart 2024 Een ommetje door de weilanden rond Bezoekerscentrum Reitdiep 14.00 uur – 15.30 uur Bezoekerscentrum Reitdiep, Wolddijk 103 Groningen

Een lekkere zondags wandeling onder begeleiding van een gids van ongeveer 2,5 km door de weilanden rond het Bezoekerscentrum: een eeuwenoud en cultuurhistorisch rijk landschap met vaak schitterende Groningse wolkenpartijen. Deelname is gratis, aanmelden via de website.

Zondag 24 maart 2024 Wandeling: Stinzenplanten rond de Ennemaborg

Oldambt & Dollard 13.00 uur – 14.30 uur Bezoekerscentrum Ennemaborg (Koetshuis)

In het voorjaar is er op het borgterrein een kleurrijke bloemenpracht te zien van bloeiende bolgewassen die kenmerkend is voor oude borgterreinen. Ontdek tijdens deze wandeling welke soorten er allemaal te zien zijn! Deelname is gratis, aanmelden via de website.

Voor alle activiteiten geldt: meer info en aanmelden via www.groningerlandschap.nl/activiteiten

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.