Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Dörpen

Bij een ongeval op de Neudörpener Straße (B70) is gistermiddag een 84 jarige automobilist gewond geraakt. De man kwam, vermoedelijk doordat hij even in slaap viel, met zijn Peugeot 208 in de berm terecht en botste tegen een vluchtheuvel. Zijn auto sloeg vervolgens over de kop. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Haren

Tussen zaterdag 12.00 uur en zondag 14.00 uur is aan de Neulande uit vier geparkeerde vrachtwagens zo’n 2.000 liter diesel afgetapt. Getuigen worden verzocht de politie van Haren te bellen.

Meppen

Om half zes gistermorgen is bij een supermarkt aan de Zum Paradies in Meppen ingebroken. Er werd ter waarde van 500 euro aan goederen meegenomen.

Sögel

Op 6 maart is rond drie uur een vrachtwagen over een vluchtheuvel in de Industriestraße in Sögel gereden. Hierbij raakten verkeersborden beschadigd. De chauffeur is doorgereden en de politie is naar hem en getuigen op zoek.

Papenburg

Op 14 maart is tussen 9.00 en 22.10 uur op de parkeerplaats van een bankfiliaal aan het Hauptkanal links een blauwe VW Golf cabriolet aangereden. De schade bedraagt 500 euro. De veroorzaker is onbekend.

Bunde

Om 1.20 uur in de nacht van zaterdag op zondag viel een 30 jarige Nederlander op door zijn bijzonder rijgedrag. De man was kort daarvoor via de A280 de grens gepasseerd. Hij werd bij de afrit Bunde-West door de politie aangehouden. Omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van verdovende middelen achter het stuur zat, werd de man aan een speekseltest onderworpen. Deze was positief. Daarom kreeg hij een rijverbod opgelegd en werd hij meegenomen voor bloedonderzoek. In zijn auto trof de politie meerdere bakjes en zakjes, met in totaal 30 gram cocaïne aan. Ook lagen in de wagen zo’n 80 tabletten die alleen op recept verkrijgbaar zijn. Dit werd in beslag genomen. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor het rijden onder invloed en het smokkelen van verdovende middelen en medicijnen.

Foto: Bundespolizei

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.