Roegbaindertocht bij veel wandelaars populair

Foto: Fred Stötefalk

OUDE PEKELA – De Roegbainder wandeltocht die op 20 april aanstaande voor de derde keer wordt georganiseerd, mag zich verheugen op een grote populariteit. Met nog ruim een maand te gaan alvorens wordt gestart staat het aantal deelnemers nu al op bijna 150. Allen hebben zich per email of telefonisch aangemeld. Volgens medeorganisator Eilko Kuilman uit Oude Pekela is de kans groot dat de 3e tocht rond de 400 liefhebbers zal trekken. Hij denkt namelijk dat de meeste wandelaars op de dag van het vertrek zich zullen laten inschrijven.

De meeste routes gaan deze keer richting het dorp Meeden. Dan gaat het om de 10, 15 en 25 kilometer. De deelnemers die voor de tocht van 5 kilometer kiezen, lopen voornamelijk door het centrum van Oude Pekela.

De organisatie heeft voor onderweg een aantal bezienswaardigheden uitgezocht. Plantenkwekerij Folz, hennep verwerkend bedrijf Dunagro, Melkveebedrijf Menternehoeve met streekproductenwinkel en taphuisje, dierenweide/kinderboerderij Oude Pekela en de molen in het gelijknamige dorp. Verder zijn op alle routes diverse catering stops en zijn er voldoende sanitaire voorzieningen. Ook de 3e Roegbainder wandeltocht wordt beveiligd door verkeersregelaars en EHBO-ers.

Inschrijven kan via roegbainderwandeltocht@hotmail.com, maar ook aan de start bij de kantine van WSS aan de burgemeester Snaterlaan 44.

Klik HIER voor meer informatie.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.