Activiteiten bij Het Groninger Landschap

Foto: Het Groninger Landschap

GRONINGEN – Het Groninger Landschap organiseert de volgende activiteiten:

Zaterdag 30 maart 2024 Oude lopen en wierden, in het Humsterland 13.00 uur – 16.30 uur Café Hamming, Hunzeweg 32 Garnwerd

Fietstocht door het Middag-Humsterland met onder meer aandacht voor de weidevogels. De fietstocht biedt vooral een nadere kennismaking met het bijzonder mooie en cultuur-historisch interessante Middag-Humsterland. 25 km/3,5 uur. Deelname is gratis, aanmelden via de website.

Zaterdag 30 maart 2024 Paaseitjes zoeken – middag voor kleine kinderen 13.30 uur – 15.00 uur Landgoed Coendersborg te Nuis.

Gezellige Paasmiddag voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Na het paasverhaal ga je samen met leeftijdsgenoten (3 tot 6 jaar) op zoek naar verstopte paaseitjes! Als alle eitjes gevonden zijn, krijg je iets te drinken en iets mee voor thuis. Deelname is gratis, aanmelden via de website.

Zondag 31 maart 2024 Struuntocht voor de jeugd 13.30 uur – 16.00 uur Bezoekerscentrum Dollard, Dallingeweersterweg 30 Termunten

Samen met gidsen gaan we struinen langs de Dollard en in polder Breebaart. De tocht is bedoeld voor gezinnen met kinderen in de basisschool leeftijd. Leef je lekker uit in de natuur bij de Dollard! Deelname is gratis, aanmelden via de website.

Maandag 1 april 2024 Wandelrondje Leinwijk 11.00 uur – 12.30 uur vanaf parkeerplaats Paviljoen De Leine

Een wandeling door Leinwijk, langs de oostoever van het Zuidlaardermeer. Een korte, 3km, maar fijne wandeling voor deze tijd van het jaar. Deelname is gratis, aanmelden via de website.

Maandag 1 april 2024 Eieren zoeken op Landgoed Ennemaborg

De paashaas heeft op het landgoed Ennemaborg eieren verstopt. Per gezin of groep van 5 – 7 mensen gaan we op verschillende locaties met een gps-apparaat de eieren zoeken die de paashaas verstopt heeft. Bij ieder gevonden ei krijg je een code, heb je alle codes verzameld dan leidt dit tot het eindpunt. Aanmelden via de website.

Voor alle activiteiten geldt: meer info en aanmelden via www.groningerlandschap.nl/activiteiten

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.