Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Bunde

Gistermiddag zijn rond vier uur op de Weenerstraße twee fietsers tegen elkaar gebotst. Een 86 jarige fietsster uit Bunde werd door een 22 jarige inwoner van Weener aangereden. Hij verleende haar geen voorrang toen hij ter hoogte van de kruising met de Kirchring de weg overstak. De fietsster kwam ten val en liep verwondingen aan haar hoofd op. De 22 jarige is doorgereden. Hij werd later na een korte achtervolging aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Ook had hij drugs bij zich. De drugs zijn in beslag genomen. Hij zal zich later moeten verantwoorden voor het verlaten van de plaats van een ongeval en het in gevaar brengen van het verkeer.

Meppen

Tussen 1 en 6 uur in de nacht van donderdag op vrijdag is aan de Fürstenbergstraße in Meppen bij een fastfoodrestaurant ingebroken. Er werd een kluis met inhoud gestolen. De schade bedraagt meerdere tienduizenden euro’s.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.