Westerwolde maakt lange reis naar de stad en treft Groninger Boys

Foto: HJ Pleiter

GRONINGEN, VLAGTWEDDE – Met nog een derde van de competitie te spelen, staan Westerwolde nog zes uitwedstrijden en drie thuiswedstrijden te wachten. De eerste van die zes uitwedstrijden staat zondagmiddag 24 maart op het programma als in de Stad aangetreden moet worden tegen Groninger Boys.

Hoewel er binnen Westerwolde niet met al te veel plezier aan de laatste uitwedstrijd tegen de opponent van zondagmiddag wordt teruggedacht, kan iedere speler, begeleider of aanhanger van de Vlagtwedders moed putten uit de spectaculaire thuiswedstrijd tegen Groninger Boys eerder dit seizoen. Op een kletsnatte zondagmiddag begin november werd destijds de eindstand bepaald op een 5 – 4 overwinning voor de Stadjers. Maar gelet op het scoreverloop en de vele kansen die beide ploegen die middag kregen, had de eindstand ook hoger kunnen uitvallen of andersom kunnen zijn. En met deze wedstrijd in gedachten zullen de mannen van trainer Richard Streuding (Merill Wakker is intussen “gepromoveerd” tot basisspeler….) de hernieuwde confrontatie met de Stadjers vast en zeker met frisse energie en vol vertrouwen tegemoet gaan.

Groninger Boys staat tot deze speeldag op de vierde plaats in de competitietussenstand. Het team van de trainers Freddy de Grooth en Albert Nout heeft uit de achttien gespeelde wedstrijden 26 punten behaald. Er werd daarin 39 keer gescoord en men kreeg 43 doelpunten tegen.

Na de 2 – 0 overwinning vorige week zondagmiddag in eigen huis op Weerdinge, staat Westerwolde na zeventien gespeelde wedstrijden op de tiende plaats met 20 punten en intussen een doelsaldo van 32 – 41. Kortom, komende zondag winnen en de achterstallige wedstrijd t.o.v. Groninger Boys ook in een zege omzetten en evenaring van de tegenstander van deze speeldag wat het puntenaantal betreft is een feit. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan !

De wedstrijd op sportpark West-End in de wijk Vinkhuizen in de Stad begint om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J. de Vries uit Veendam. Meereizende supporters vanuit Vlagtwedde en omstreken dienen rekening te houden met enige verkeershinder in en rond de stad Groningen. Maar op een of andere manier zullen de velden van Groninger Boys vast en zeker tijdig bereikbaar zijn. Want enige steun kan de rood-witte brigade wel gebruiken ……

Ingezonden door HJ Pleiter

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.