Herinneringen aan de Ro-d-Ys vallen in de prijzen

Foto: Mazzelmoaze

PEKELA – Gisteren werden de kaartjes van de prijsvraag stuur je Ro-d-Ys-verhaal in uitgereikt.

Als 13-jarig jongetje als eerste Just Fancy horen en zien op de boerderij van Bennie Groen, de herinnering aan optredens bij oom Geert Begeman, een latere ontmoeting met Harry Rijnbergen, als toeschouwer bij de comeback op de Sixties in Veendam in de jaren 80, de bezoekjes aan bar-dancing Just Fancy van Joop Hulzebos en het naspelen van de muziek van de Ro-d-Ys.

Een greep uit de verhalen die de gemeente kreeg toegestuurd naar aanleiding van de prijsvraag waarin mensen hun verhaal over de Ro-d-Ys konden insturen.

Op 20 en 21 juni zijn er in theater De Klinker in Winschoten voorstellingen met daarin een eerbetoon aan de legendarische Pekelder band. De voorstellingen zijn uitverkocht.

Maar de mensen die die hun Ro-d-Ys-verhaal instuurden maakten alsnog kans op twee kaartjes voor de tribute-voorstelling in juni.

Dinsdagavond kregen de winnaars uit handen van wethouder Ellen van Klaveren hun prijs. Dick, Pieta, Andrea, Janneke, Feike en Henk. Van harte gefeliciteerd en veel plezier bij de Ro-d-Ys.

Bron en foto’s: Gemeente Pekela

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.