Als vrijheid zoveel jaar kan duren; een muzikale vertelling over oorlog, hoop, liefde en vrede

Foto: Annerieke Meijers

DRENTHE – Vocaal kwartet The Serenade Sisters brengt in april samen met verteller & zanger Egbert Meijers de voorstelling ‘Als vrijheid zoveel jaar kan duren’.

In de muzikale vertelling zingen The Serenade Sisters a capella en vierstemmig 79 jaar na de tweede wereldoorlog de liedjes die destijds klonken. Muziek die de bevrijding van Drenthe doet herleven, maar ook breekbare liedjes over machteloosheid, toekijken en anders-zijn komen voorbij. Liedjes van alle tijden passeren de revue in een jasje van a capella vierklanken, swingende vingerknips en verrassende instrumentale begeleiding. Egbert verbindt de muziek met het verhaal en reflecteert op onderwerpen als herdenken, liefde en vrede. En op hoop, want ook nu hebben we hoop hard nodig. Hoop op een einde van de oorlog. Hoop op bevrijding en hulp aan de slachtoffers. Hoop op liefde en geborgenheid. Kortom, het verlangen naar het grootste goed: liefde en vrijheid.

The Serenade Sisters bestaat uit Josien van Beek, Liesbeth Korpershoek, Margot Kriek en Martijje Lubbers. De vier zangeressen hebben elkaar gevonden in hun onbetwiste liefde voor close harmony, The Andrews Sisters en het brengen van vocale verhalen.

Egbert Meijers is een auteur, liedjesmaker, producer, organisator en verteller geboren en getogen in Grolloo. Hij werkte ondermeer als streektaalfunctionaris bij de Culturele Raad voor Drenthe en programmamaker/presentator bij RTV Drenthe.

De voorstelling is te zien op de volgende data en plaatsen:

7 april Middag Gasselte – Witte Kerkje

11 april Avond Odoorn – Vrijzinnige Kerk

13 april Avond Anderen – Nijend24

14 april Middag Westerbork – Stefanuskerk

Voor meer info: www.theserenadesisters.nl/vrijheid

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.