Dorpsbelangen organiseert weer een zwerfvuilactie in Vlagtwedde

Foto: Harm Jan Pleiter

VLAGTWEDDE – In het kader van “Nederland Schoon” organiseert het bestuur van de Vereniging van Dorpsbelangen Vlagtwedde (VvDV) opnieuw een zwerfvuilactie. Deze opruimactie zal worden gehouden op vrijdagavond 12 april van 18.30 tot ca. 20.30 uur en start bij MFA ’t Aambeeld.

Jong en oud in Vlagtwedde wordt uitgenodigd aan deze actie deel te nemen. Leerkrachten en leerlingen van beide basisscholen in het dorp alsmede de kinderopvang van KiWi, zullen voorafgaand aan deze schoonmaakactie extra aandacht besteden aan het fenomeen zwerfafval. Ook gaan zij vrijdag 12 april overdag al daadwerkelijk aan de slag met het opruimen van zwerfvuil. Hopelijk zullen veel leerlingen en hun ouders / verzorgers daarna dan ook de vrijdagavond enthousiast en gemotiveerd op pad gaan om het zwerfafval in Vlagtwedde op te ruimen. Dat zij daar hulp en ondersteuning van meer volwassenen bij nodig hebben, is natuurlijk helder.

Opgave voor deze actie kan dan ook gebeuren via het mailadres info@dorpsbelangenvlagtwedde.nl of bij een van de bestuursleden. Het te gebruiken materiaal zal door de gemeente Westerwolde beschikbaar worden gesteld, maar zelf materiaal (zoals handschoenen) meenemen wordt natuurlijk op prijs gesteld. Het motto van deze actie van Dorpsbelangen Vlagtwedde is ook nu weer: “Zwerfvuil, dat pakken we samen op …….”

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.