Gratis hulp bij energie besparen in Maarswold

Foto: Jan Glazenburg (archieffoto)

STADSKANAAL – Deze week rijdt de Klusbus van Jouwbespaarcoach van dinsdag t/m donderdag door
Maarswold. Inwoners worden door de Klusbus gratis geholpen met kleine energieklussen in huis. Op woensdag 3 april van 13.30 tot 14.30 uur helpt wethouder Ingrid Sterenborg-Kooij van de gemeente Stadskanaal een handje mee.


“Wij vinden het belangrijk dat al onze inwoners makkelijk energie en geld kunnen besparen. De Klusbus is een van de maatregelen uit het pakket om inwoners hierbij te helpen. Deze hulp is gratis en inwoners zitten nergens aan vast,” aldus de wethouder.

Gratis aan de slag
De Klusbussers van Jouwbespaarcoach komen namens de gemeente langs met materiaal en gaan gratis aan de slag. Zij bevestigen bijvoorbeeld tochtstrips en radiatorfolie of kitten naden en kieren dicht. Met deze kleine aanpassingen in huis is direct energie en geld te besparen. Inwoners uit Maarswold met een slecht geïsoleerd huis of 2 linkerhanden kunnen een beroep doen op de Klusbus. In de gemeente Stadskanaal maakten al meer dan 167 mensen gebruik van deze dienst.


Meerdere diensten
De Klusbus is slechts een van de gratis diensten van Jouwbespaarcoach.com om inwoners in Oost-Groningen te helpen met energie besparen en het verduurzamen van hun woning. Er zijn ook Bespaarcoaches en CV-dokters die gratis helpen met bijvoorbeeld het instellen van de cv-ketel en het aanvragen van offertes of subsidies voor isolatie.

Ga voor meer informatie naar Jouwbespaarcoach.com. Daar kun je ook een afspraak maken voor de Klusbus.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.