Autoverzekering in Westerwolde goedkoper dan gemiddeld

Inwoners van Westerwolde betaalden minder in de eerste helft van 2023 voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Inwoners van Westerwolde betaalden in het eerste halfjaar van 2023 ruim 64 euro per maand voor hun autoverzekering. De gemiddelde Nederlander betaalde in dezelfde periode 72 euro. Op een jaarbasis betaalden de inwoners 93 euro minder voor hun autoverzekering.

“Dat inwoners van Westerwolde minder betaalden voor hun autoverzekering ten opzichte van de gemiddelde Nederlanders is niet verassend”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. “Westerwolde is een dunbevolkte gemeente in de rustige provincie Groningen. Autoverzekeraars vinden dat rustige plekken een lager risico hebben tot schade. Dit vertalen ze door een lagere premie voor de autoverzekering”, aldus Bulthuis.

Verwachting dat autoverzekering duurder zal worden door stijging autovandalisme
De verwachting is dat inwoners van Westerwolde meer zullen betalen voor hun autoverzekering in de toekomst. Uit de data van het CBS blijkt dat er een stijging is in autovandalisme van ruim 57 procent. “Autoverzekeraars kijken naar het risico op schade en diefstal van auto’s per regio. Doordat het autovandalisme in Westerwolde is gestegen verwachten we dat de premie voor de autoverzekering zal stijgen”, zegt Bulthuis.

Tip! Wil je goed beschermd zijn tegen autovandalisme? Ga dan een allrisk autoverzekering afsluiten. Zo ben je volledig gedekt voor vandalisme, diefstal en schade aan je eigen auto! Ga autoverzekeringen vergelijken op Geld.nl en vind direct de goedkoopste autoverzekering met de beste dekking.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.