Maak je tuin zomerklaar

Je brengt natuurlijk minder tijd door in je tuin als het buiten koud is, maar als de zomer komt en het weer warmer wordt, kun je niet wachten om naar buiten te gaan en je tuin klaar te maken voor het seizoen. Er zijn veel eenvoudige dingen die je kunt doen om je tuin zomerklaar te maken. Een daarvan is het opruimen van de randen. De zomer is een goed moment om onkruid in je perken en borders te verwijderen voordat ze te groot en moeilijk te verwijderen worden. Tijdens het wieden van onkruid kun je alle dode bloemen verwijderen en struiken snoeien die onderhoud nodig hebben. Als je klaar bent, kun je zien waar de gaten zitten en plannen welke planten je nodig hebt om ze op te vullen. Dit is ook het perfecte moment om extra zitplaatsen toe te voegen en goedkope tuinstoelen te kopen. Als je klaar bent met de installatie van je tuinmeubels, kun je je vrienden uitnodigen om langs te komen en te ontspannen.

Schoon tuinmeubilair
Niemand wil eten of zitten op een vidaxl tuin meubel dat vies is. Gebruik een borstel om stof te verwijderen, was alles vervolgens af met warm zeepsop en spoel af. Als je houten tuinmeubilair bovendien tekenen van slijtage vertoont door het weer, behandel het dan met een houtbeschermer en laat het volledig drogen voordat je het gebruikt.

Fleur het gazon op
Na maanden van vorst en regen kan je gazon waarschijnlijk wel wat verzorging gebruiken. Maak op regelmatige tijdstippen gaten in het gras met een tuinvork. Zo kan er lucht in de grond komen en wordt voorkomen dat het gras drassig wordt en dichtgroeit. Je kunt ook alle vilt op het oppervlak wegharken. Vilt bestaat uit dood gras dat op het niveau van de bodem is samengegroeid, en het kan de groei van nieuw gras bemoeilijken. Nadat je al deze dingen hebt gedaan, strooi je graszaad op alle kale plekken. Geef je gazon een laatste voeding met een product dat speciaal voor gras is gemaakt.

Voeg direct kleur toe met containers
Als je tuin nog steeds niet veel kleur heeft, is het een geweldige manier om bloemen in containers te plaatsen om het een snelle boost te geven. In deze tijd van het jaar vind je een ruim assortiment zomerplanten bij tuincentra, doe-het-zelfzaken en online. Je hoeft niet veel geld uit te geven om een ​​mooi effect te maken met deze planten. Bedenk voordat je zomerbloeiende planten koopt ook waar je ze gaat neerzetten en kies soorten die het daar goed zullen doen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.