Van hobby tot grootste Groningse webshop

Ho eem, dat stond er op het eerste t-shirt van GroningerPlaza. Eind 2017 als grap voor een vriend laten maken. Het t-shirt werd destijds zo leuk ontvangen dat Martin de Vries en Mike bakker, de oprichters van GroningerPlaza besloten er werk van te maken. Vandaag de dag mag GroningerPlaza zich de webshop met het grootste assortiment Grunneger kleding, ruim 3500 items.

Inmiddels bestaat de webshop alweer 4 jaar en zijn er duizenden Groningers blij gemaakt met een t-shirt, hoodie of sweater. “We zien dat onze producten veel cadeau worden gegeven voor een verjaardag of feestdagen als typisch Gronings cadeau” Aldus Mike Bakker, medeoprichter GroningerPlaza. Op alle producten staat Groningen of de Groningse taal centraal.

In de afgelopen vier jaar is het assortiment flink uitgebreid. Zo zijn er nog steeds t-shirts, hoodies, sweaters en allerlei accessoires, maar ook kindermaten, biologische producten en hardloopshirts zijn aan het assortiment toegevoegd. “We zoeken ook echt naar de pareltjes in de Groningse taal om op onze items te zetten, dit loopt uit een van ‘tou eem tammo’ tot ‘schier wichtje’”.

Voor en door Groningers
“We runnen onze shop echt voor de Groninger. We denken graag mee over passende cadeaus op maat en luisteren goed naar wensen die via onze site of socials binnenkomen voor de opdruk van nieuwe teksten”. GroningerPlaza heeft in de afgelopen jaren dan ook tientallen nieuwe items aan de webshop toegevoegd die zijn ontstaan in samenspraak met klanten.

Ruim assortiment
Met ruim 3500 items is er altijd wel het perfecte Groningse shirt of accessoire te vinden voor een cadeau of andere gelegenheid. Absolute bestellers zijn  het “Moi eem” t-shirt of een “Tou eem tammo” hoodie.

De periode oktober t/m december is altijd de drukste tijd van het jaar voor de shop. “We verwerken een hele boel cadeaus voor de feestdagen van de Sint en Kerstman en daar zijn we enorm trots op”.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.