Zoek de ontspanning

In de drukte van alledag is het soms lastig om echt in de ontspanning te komen. Er is altijd wel wat te doen en afleidingen zijn overal. Hierdoor wordt het moeilijker om echte ontspanning te zoeken om onder de druk van het leven uit te komen. Vanwege de komst van sociale media staan mensen een groter gedeelte van dag ‘aan’ en is échte ontspanning geen standaard onderdeel meer van de dag. In dit blog lees je tips om toch onder de druk van alledag uit te komen.

Dagje Sauna
Voor veel mensen is een dagje sauna de ultieme vorm van ontspanning. De hele dag in een badjas van sauna naar dompelbad is een bezigheid op zich waardoor je de stress van het dagelijkse leven helemaal los kan laten. Er zijn genoeg Sauna aanbiedingen te vinden dus je hoeft niet de hoofdprijs te betalen voor een dag ontspannen. In de sauna kan je 100% met jezelf bezig zijn en met het zweten laat je de problemen los, ze bestaan gewoon niet meer. Veel sauna’s zijn er volledig op ingericht om klanten een hele dag in de watten te leggen. Met beauty behandelingen, uitgebreide lunches en  lekker dineren kan je van ‘s ochtends tot ‘s avonds een heerlijke dag hebben.

Spa
Goed te vergelijken met een dagje sauna is een Spa dag. Vaak vind je in een Spa ook wel een sauna maar is het meer gericht op mensen stoombaden, jacuzzi’s en thermale baden. In Nederland vindt je verschillende locaties waar je kan genieten van een Spa dagje. In de Spa Puur korting ontspannen door lekker te bubbelen in de jacuzzi met een drankje is voor veel mensen pure ontspanning. Het geeft je een gevoel van luxe en rijkdom, vooral als je drankje ook nog gebracht wordt door het personeel van de Spa. Voor de ultieme ontspanning kiezen veel mensen ook voor een dagje Spa. In de sauna is het beleid dat mensen geen kleding aan hebben, in de Spa zijn er vaak nog dagen waarin badkleding is toegestaan zodat het voor een groter publiek aantrekkelijk is.

Wandelen
Een laagdrempelige manier om er even uit te zijn is wandelen. De buitenlucht en lichaamsbeweging werken therapeutisch en zorgen ervoor dat je alles in hoofd op een rijtje kan zetten. Uitdaging worden opgelost en zaken vallen ineens op hun plek na een rondje in natuur wandelen. Het grootste gedeelte van de Nederlanders werkt binnen en zit vaak de hele dag op een stoel voor een scherm. Zitten is het nieuwe roken dus ga er regelmatig uit voor een wandeling, je zal merken dat het stress verminderd en je een stuk productiever bent als je weer aan het werk gaat.

Samengevat
Regelmatig volledig ontspannen is een must voor een gezond en gelukkig leven. Er zijn verschillende manier om dit te doen. Een sauna of spa dag wordt door veel mensen gezien als de ultieme ontspanning en is daarom een goede inspiratie voor een dagje weg. Houd je er niet van om dit met onbekenden te doen dan kan je er ook voor kiezen om een vakantiehuis te huren met een privé sauna en jacuzzi.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.