Haruto uit Japan zoekt een warm thuis in Westerwolde of omgeving

Foto ingezonden door Anne Meijers, Program Director High School Holland

WESTERWOLDE – Eind september maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Haruto uit Japan die zijn Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Westerwolde of omgeving. Voor Haruto zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active nog een enthousiast gastgezin die hem een warm thuis kan bieden tot november 2021.

Uitwisseling naar Nederland
Haruto doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.
Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken.

Wie is Haruto?
De 17-jarige Haruto uit Japan is een kalme en zelfstandige jongen met een passie voor Japanse kalligrafie. Daarnaast zit hij op school in de debatclub en vindt hij het leuk om de Japanse sport Kendo te beoefenen. Haruto wilt graag nieuwe mensen ontmoeten en wijzer worden door te reizen naar verschillende landen. Daarnaast is hij trots om Japanner te zijn en wilt hij anderen graag iets leren over zijn cultuur en tradities. “De Japanse cultuur kent ook Nederlandse invloeden. Ik wil daarom graag de overeenkomst vinden tussen de Japanse en Nederlandse cultuur tijdens mijn uitwisseling.” Benieuwd naar Haruto? Bekijk zijn profiel op onze website.

Ervaringen
Haruto volgt een groep avonturiers op die nu al in Nederland hun horizon verbreden. Zoals Clara uit Japan en Willa uit de Verenigde Staten. Zij hebben hun High School Holland-jaar inmiddels bijna afgerond en hebben het hier erg naar hun zin. “Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastfamilie. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin,” zegt Clara. De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.”

Wie biedt Haruto een gezellig thuis in Nederland?
Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active.
Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.

Bent u nieuwsgierig geworden naar Haruto, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.