Nieuw in Bibliotheek Veendam: Taallab voor kinderen

Foto: Biblionet

VEENDAM – Stichting Multiculturele Vrouwen Veendam starten samen met Biblionet Groningen iets nieuws: het Taallab.

Het Taallab is er voor kinderen uit groep 7/8 die wat extra’s willen op het gebied van taal en lezen. De activiteitenreeks begint op zaterdag 2 oktober in Bibliotheek Veendam.

In het Taallab gaan kinderen samen op speelse wijze werken aan lees- en woordbegrip. We doen dit aan de hand van 4 thema’s: escaperoom, theaterlezen, podcast maken en creatief schrijven. Het Taallab is er voor kinderen uit groep 7/8 die wat extra’s nog hebben op het gebied van taal en lezen. De activiteitenserie bestaat uit 8 bijeenkomsten in Bibliotheek Veendam.

De data en tijden zijn:
Zaterdag 2 en 16 oktober van 13.30 – 15.00 uur (thema Escaperoom)
Zaterdag 30 oktober en 13 november van 13.30 – 15.00 uur (thema Theaterlezen)
Zaterdag 27 november en 13 december van 13.30 – 15.00 uur (thema Podcast)
Zaterdag 15 en 29 januari van 13.30 – 15.00 uur (thema Creatief schrijven)

Alle bijeenkomsten worden begeleid door medewerkers van Biblionet Groningen en de Multiculturele Vrouwen Veendam. Zo wordt het thema Escaperoom en Creatief schrijven verzorgd door Jolanda Robben, gaat Sanne van Biessum met de kinderen Theaterlezen en leert Jeroen Bouland de groep een podcast maken.

Aanmelden en kosten
Wil je je zoon of dochter aanmelden voor het Taallab? Er is deze eerste ronde plek voor 12 kinderen. De eenmalige bijdrage is € 20,- (voor de hele reeks). Aanmelden kan bij de balie in Bibliotheek Veendam of door een mail te sturen naar veendam@biblionetgroningen.nl.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.