Julian Buist, dj bij RTV Westerwolde, presenteert mini dansmarathon SBS 6 bij Juwelier Sonja Schreuder

Foto: Geert Smit

WINSCHOTEN – Morgen, vrijdag, wordt in het kader van de Dansmarathon van SBS 6, bij Juwelier Sonja Schreuder een mini dansmarathon gehouden. De presentator is Julian Buist, dj bij RTV Westerwolde.

Vanavond om acht uur ging bij SBS 6 de Dansmarathon van start. Het startschot werd gegeven door Martien Meiland.  Honderd koppels strijden voor de hoofdprijs van een ton. De deelnemers dansen op live muziek van meer dan honderd bekende dj’s en artiesten. Het koppel dat na 50 uur de minste rusttijd heeft genomen en dus het langst op de dansvloer heeft gestaan, wint deze geldprijs. Ze krijgen in vijftig uur maximaal 5 uur om te rusten. Een enkelband registreert precies hoe lang ze van de dansvloer af zijn geweest. Wie niet meer kan of wil, of wie niet energiek genoeg danst, ligt eruit. De Dansmarathon is tot zaterdagavond 16 oktober bijna onafgebroken te zien op SBS6. 

De koppels dansen ook voor het goede doel: het Longfonds.

Ook in Winschoten doen ze met een mini-dansmarathon mee om geld in te zamelen voor het Longfonds. Dit vindt plaats bij juwelier Sonja Schreuder in de Langestraat. Julian Buist, dj bij RTV Westerwolde, verzorgt de presentatie. Hiervan worden live beelden uitgezonden.

De exacte tijden dat u het gebeuren in Winschoten bij SBS 6 kunt zien zijn:

16.30-16.35

17.30-17.40

18.30-18.40

19.25-19.35 (interview om 19.32)

20.35-20.45

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.