VV Veelerveen neemt koppositie over

Foto Reinier Edens
Foto gemaakt door Reinier Edens

VEELERVEEN – Gistermiddag stond het duel tegen Kloosterburen op het programma in de 5e klasse C. Het was de derde competitiewedstrijd van de geelzwarten uit Veelerveen. Ze klopten de Hogelanders met 4-0.

Veelerveen was van meet af aan de betere ploeg. Toch duurde het ruim een half uur, voordat de score geopend werd. Een voorzet van Jesse Bergman, die onder de voet van een verdediger van Kloosterburen doorging, werd door Alwin Prusen fraai binnengeschoten. Nog voor rust vergrootte Veelerveen de voorsprong; een corner werd door Jeffrey van der Veen met een omhaal verzilverd: 2-0.

Na de rust was het spelbeeld dezelfde. Veelerveen had een beter veldoverwicht, creëerde weer de nodige kansen en scoorde ook: Swen Wichertjes maakte de 3-0. Dezelfde Wichertjes was ook de maker van de vierde goal. Hij kopte de bal achter de doelman van Kloosterburen nadat Alwin Prusen een voorzet van Ivar Mulder verlengde.

Veelerveen is nauwelijks in de problemen geweest en boekte een degelijke, eenvoudige overwinning. Doordat koploper Yde de Punt punten liet liggen, voert Veelerveen na gisteren ook de ranglijst aan.

Volgende week gaan ze op bezoek in Woltersum. De wedstrijd daar begint om 14.00 uur.

Kijk voor een volledig fotoverslag van de wedstrijd Veelerveen – Kloosterburen op de website van Mooi Oost Groningen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.