Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

Vannacht om één uur heeft de grenspolitie op de afrit vanaf de A31 naar Weener een 28 jarige man aangehouden. Hij was kort daarvoor de Nederlands-Duitse grens gepasseerd. De man bleek in opdracht van de Officier van Justitie in Aurich gezocht te worden, omdat hij in 2020 betrapt was op het smokkelen van verdovende middelen. Omdat hij de openstaande boete van 3.000 euro niet kon voldoen werd hij aan de politie van Bunde overgedragen.Zij brachten hem naar een justitiële inrichting, waar hij zo’n half jaar mag verblijven.

Meppen

In de nacht van dinsdag op woensdag is aan de Marienstraße in Meppen een VW Touran opengebroken. Uit de auto werd een portemonnee met inhoud gestolen.

Gisteren is tussen 10.30 en 18.15 uur op de parkeerplaats aan de Am Neuen Markt een Volvo V40 aangereden. Dit gebeurde vermoedelijk tijdens het uitparkeren. de veroorzaker is weggereden. De schade wordt op 500 euro geschat.

Papenburg

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn van het terrein van een autodealer aan de Kirchstraße in Papenburg de voor- en achterbumper van een BMW gestolen. De schade bedraagt 3.000 euro.

Haren

Tussen 15 en 17 oktober is bij een manege aan de Raken in Haren met geweld een bergruimte opengebroken. Er werd een fysiotherapiemat voor paarden ter waarde van zo’n 3000 euro gestolen.

Weener

Maandag is rond tien uur ’s ochtends in een supermarkt aan de Mühlenstraße in Weener de portemonnee van een 62 jarige vrouw gestolen. Het voorwerp, met daarin geld en pasjes, zat in een handtas die in het winkelwagentje lag. De dader wist de portemonnee in een onbewaakt ogenblik te pakken en ging er mee vandoor.

Niederlangen

Woensdagochtend rond zes uur moest op de Latherfähr in Niederlangen een bestuurder van een Audi A6 uitwijken voor een onbekende weggebruiker die op de verkeerde weghelft reed. Zijn auto kwam in de berm tot stilstand. De bestuurder bleef ongedeerd, maar zijn auto raakte beschadigd. De veroorzaker is doorgereden. De politie is naar hem en eventuele getuigen op zoek. Zij worden verzocht zich bij het politiebureau in Haren te melden.

Bunde

Gistermiddag werd een 35 jarige inwoonster van Bunde op haar gsm door een onbekend nummer gebeld. Een vrouw vertelde dat zij had deelgenomen aan een leeswedstrijd en daarmee de derde plaats had behaald. Zij kon de prijs van 38.500 euro in ontvangst nemen als zij voor 500 euro aan tegoedbonnen aan een notaris overhandigde, die haar voor een bankfiliaal in Westoverledingen zou opwachten. Die 500 euro aan tegoedbonnen zouden zijn om de administratiekosten te dekken. Toen de vrouw aan de telefoon steeds opdringeriger heeft de inwoonster van Bunde het telefoongesprek beëindigd.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.