Overzicht Sinterklaasintochten 2021

Foto: Bé Eelsing

REGIO – Evenals voorgaande jaren publiceren we op onze website een lijst met de data en tijden van Sinterklaas intochten- en feesten. De landelijke intocht is 13 november 2021 en dat zal zijn in een niet bekend gemaakte stad. (Vorig jaar was het een virtuele aankomst en dit jaar is het ongeveer hetzelfde.) Gezien de oplopende besmettingen is bij veel organisaties nog onzekerheid over het al dan niet door gaan van een intocht en/of een Sinterklaasfeest.

Staat uw evenement er nog niet bij of heeft u aanvullingen over bijvoorbeeld de tijden, stuur dan even een mail naar redactie@westerwoldeactueel.nl en help ons de lijst compleet te maken!

ALTEVEER – Op zaterdag 27 november, tijd nog onbekend

BAD-NIEUWESCHANS – Nieuw: Sinterklaas komt zondag 21 november om 13.30 uur bij de muziekkoepel

BEERTA – Wethouder Engelkens ontvangt Sinterklaas in Beerta Haven Beerta/daarna speeltuin zondag 14 november 13.00 uur

BELLINGWOLDE – Op zaterdag 20 november gaat Sinterklaas tussen 11.00 en 16.00 uur in een open cabriobus door het dorp

BELLINGWOLDE, RHEDERBRUG – AFGELAST

BLIJHAM – Op zaterdag 20 november vanaf 13.00 uur rondgang door het dorp. Het feest in de sporthal is afgelast.

BOURTANGE –

DRIEBORG –

FINSTERWOLDE – Wethouder Nieboer ontvangt Sinterklaas bij de Haven Funnen/Partycentrum Zaterdag 13 november 13.30 uur

HEILIGERLEE – Op 20 november vanaf 13.00 uur een optocht door het dorp met als eindpunt de speeltuin.

HOOGEZAND-SAPPEMEER –

MEEDEN –

MIDWOLDA / OOSTWOLD – Afgelast

MUNTENDAM –


MUSSEL – Op 27 november van 14.00 tot 15.00 uur op het grasveld Musselweg/Laakstraat

MUSSELKANAAL – Op zaterdag 20 november vanaf 13.00 uur een rondrit door het dorp: vanaf de A-weg via de Kruisstraat, Parklaan, Rembrandtlaan, Van Goghlaan, Frans Halslaan, Van Dongenlaan, Eerelmanlaan, H. Bruiningsstraat, Van Swinderenstraat, Azaleastraat, Geraniumstraat, Anjerstraat, Kamperfoliestraat, Ribesstraat, Seringenstraat, Jasmijnstraat, Floralaan, Sluisstraat tot slagerij Ten Hoff, Sluiskade en Markstraat tot de Gelegenheid.

NIEUWOLDA – Op 27 november zijn de Sint en zijn Pieten aanwezig bij een speurtocht. Deze begint om 14.00 uur bij dorpshuis ’t Trefpunt.

NOORDBROEK –

ONSTWEDDE – Op 20 november om 13.30 uur aankomst in de haven en vervolgens een rondrit door het dorp

OOSTWOLD/MIDWOLDA – Op 20 november om 10.30 uur in de haven

PEKELA – Zaterdag 20 november gezamenlijke intocht Nieuwe en Oude Pekela. De route is als volgt: 
10.45 uur: Start bij de Doorsneeweg – Jan Oldenburgerstraat – Dr. H. Brouwerstraat – Ds. S. Tjadenstraat – Albatrosstraat
11.45 uur: Poiesz Nieuwe Pekela Daarna: Albatrosstraat – A. Reijndersstraat – A. Westerstraat – W.H. Bosgrastraat – Feiko Clockstraat – Burg. v. Weringstraat – Parklaan, Raadhuislaan
13.45 uur: Gemeentehuis Oude Pekela

RHEDE –

SCHEEMDA – Op zaterdag 20 november om 13.00 uur in de haven

SELLINGEN – Op zaterdag 20 november vanaf 13.45 uur brengt Sinterklaas een bezoek aan Sellingen maar wel in aangepaste vorm ivm Corona. Op 4 verschillende plaatsen in Sellingen zal de Sint een groep kinderen bezoeken en muziekvereniging Jeduthun verzorgt de muziek. Z gaan in 2 groepen Sinterklaasliedjes spelen. Wat wel heel leuk is is dat de blazersklas op de Brink met hen mee gaat doen. Ze zullen hen ondersteunen bij Sinterklaas kapoentje. Als u komt kijken houd u de regels in acht van de organisatie en denk aan de 1.5 meter. Laten we er een fijne middag van maken.

STADSKANAAL – Op zaterdag 13 november gaat de Sint met de boot naar Stadskanaal. Vaarroute Drouwenermondsebrug – Beneluxlaan. Kinderen kunnen langs de kade naar de Sint en zijn gevolg zwaaien. De ontmoeting met burgemeester Sloots op het Stadsplein gaat niet door.

STAR, STADSKANAAL, VEENDAM – De Sinterklaasritten zijn afgelast.

TER APEL – Op zaterdag 13 november rijdt Sinterklaas, samen met zijn pieten, rond 13.30 uur via de Viaductstraat naar de Hoofdstraat, om vervolgens via de Stationsstraat zijn weg te vervolgen. Het Pleinfeest is afgelast.

VEELERVEEN – Op zaterdag 20 november om 15.20 uur in Ons Noabershoes

VEENDAM – Op zaterdag 13 november 13.00 uur in de haven en vanaf 14.30 uur op het Museumplein


VLAGTWEDDE – Op zaterdag 20 november vanaf 13.00 uur rondgang door het dorp

VLEDDERVEEN –

WEDDE – Op zaterdag 20 november. De Sint en zijn Pieten gaan vanaf het gemeentehuis om 14.30u een ronde door het dorp maken. Daarna krijgen alle kinderen op het dorpshuisplein in Wedde (rond de klok van 15.15u) een cadeautje uitgereikt.

WESTERLEE –

WILDERVANK – Op zaterdag 20 november meert de pakjesboot vanuit de richting Bareveld bij de brug aan de Nijverheidskade aan. Het feest in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum is afgelast.


WINSCHOTEN – Op zaterdag 13 november om 13.30 uur aan de Havenkade in Winschoten

WOLDENDORP –

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.