Werkzaamheden brandweerkazerne Bellingwolde vorderen gestaag

Foto: Mazzelmoaze

BELLINGWOLDE – De brandweerkazerne in Bellingwolde wordt verbouwd.

Vanaf 28 augustus huisvest brandweerkazerne Bellingwolde tijdelijk in een schuur aan de Dorpsstraat in Vriescheloo. De huidige kazerne aan de Blijhamsterweg wordt de komende maanden namelijk verbouwd. Dit is nodig omdat het gebouw sterk verouderd en te klein is. ‘We hebben ons jarenlang gered met de kazerne, maar hij is nu echt te klein voor onze tankautospuit, boot, personeelsbus, materialen en 19 vrijwilligers’, vertelt ploegchef Richard van de Rijke. ‘Bovendien voldoet het gebouw niet meer aan de huidige regels.’

Nadat het gebouw van binnen was getriptis nu met de bouw gestart. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Hesco Bouw. Het ontwerp is van Architectenbureau Nienhuis. Als installateur is Borgtechniek b.v. gecontracteerd.

De verwachting is dat de ploeg halverwege maart 2022 weer terug kan naar de Blijhamsterweg. Dan staat daar een mooie kazerne met meer ruimte, goede douchegelegenheden én werkplekken. ‘We kunnen straks misschien nog sneller uitrukken omdat we niet meer hoeven te passen en meten’, aldus vrijwilliger Yorick Lameijer. ‘Ook qua hygiëne gaan we erop vooruit. Daarnaast dragen de werkplekken bij aan een betere bezetting. Want als we ook op de kazerne onze dagelijkse werkzaamheden kunnen uitvoeren, kunnen we direct opstappen als er een incident is!’

Foto’s: Mazzelmoaze en Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.