Sint Vitusholt pas in het voorjaar weer volledig open

Foto: Gemeente Oldambt

WINSCHOTEN – Het Sint Vitusholt in Winschoten gaat pas in het voorjaar weer volledig open.

In april is gestart met het vervangen van de riolering onder een deel van het Sint Vitusholt & het Zuiderveen in Winschoten. Dat was nodig, omdat het riool al behoorlijk op leeftijd was en daardoor gebreken begon te vertonen. Het oude riool is inmiddels vervangen door een gescheiden rioolstelsel. Dat betekent dat regenwater en rioolwater nu apart worden afgevoerd.

Het plan was dat het Sint Vitusholt deze week weer open zou gaan voor doorgaand verkeer. Helaas is dat niet gelukt, omdat de deklaag van het asfalt er nog niet op zit. Dat kan nu niet, omdat het daar te koud voor is. Dit kan pas in april of mei.

Deze week was de aannemer nog bezig met afrondende werkzaamheden. Vanaf maandag is er een wintersluiting. Dat betekent dat er vanaf dan tot 10 januari even niet wordt gewerkt aan de weg. Na de wintersluiting gaan ze verder met de afrondende werkzaamheden. En daarna is het wachten tot het weer beter wordt. Tot die tijd blijft doorgaand verkeerd gebruik maken van de omleidingsroute.

Voor bestemmingsverkeer is tot dan een snelheidslimiet ingesteld van 30 km per uur. Want zonder deklaag is er kans op slipgevaar. Omwonenden hebben hierover een brief ontvangen.

KPN gaat naar verluidt, nadat de weg klaar is, aan de slag met het aan leggen van glasvezel. Dat duurt waarschijnlijk een week. De glasvezelkabels komen onder het voetpad. De weg hoeft daarvoor dus niet te worden afgesloten. Uiteraard zorgt KPN Netwerk ervoor dat de stoep er na de werkzaamheden weer netjes in komt te liggen.

Bron: Gemeente Oldambt

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.