Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Surwold

Gistermorgen meldde een medewerker van de Duitse Rijkswaterstaat aan de politie dat bij de kruising van de Bundestraße 401 / Neubörger Straße (Landesstraße 62) een verkeerslicht beschadigd was. Dit is waarschijnlijk met vuurwerk gebeurd. De schade bedraagt meerdere duizenden euro’s.

Ten gevolge van het uitvallen van het verkeerslicht vond er om 11.50 uur een ongeval plaats. Een 21 jarige bestuurster van een Audi verleende geen voorrang aan een tegemoetkomende 56 jarige bestuurder van een Dacia. Bij de aanrijding raakten de bestuurster van de Audi, haar 22 jarige passagier, de bestuurder van de Dacia en zijn 54 jarige passagiere gewond. Over de hoogte van de schade is nog niets bekend.

Meppen

In de nacht van zondag op maandag is een nog onbekende automobilist door mogelijk een te hoge snelheid in de berm naast de Am Hermberg in Meppen terecht gekomen en daar tegen een straatlantaarn gebotst. Hij is er zonder gegevens achter te laten vandoor gegaan. De schade aan de lantaarnpaal bedraagt 2.500 euro. De veroorzaker reed vermoedelijk in een Audi.

Neulehe

Op 22 december is tussen 08.30 en 14.35 uur op een parkeerplaats aan de Rotdornstraße in Neulehe een geparkeerde VW Polo aangereden. De schade bedraagt 1.400 euro. De veroorzaker is er vandoor gegaan.

Papenburg

Op 21 december is tussen 15.30 en 16.15 uur op een parkeerplaats aan de Deverweg in Papenburg een grijze Audi Q5 aangereden. De veroorzaker is doorgereden. De schade bedraagt 2.000 euro.

Hilkenbrook

Vanmorgen is bij een eenzijdig ongeval op de Kreisstraße 119 in Hilkenbrook een 41 jarige bestuurder van een Kia gewond geraakt. Het slachtoffer kwam om half zeven in een bocht ter hoogte van de afslag naar de Oheweg in de berm terecht en botste daar met zijn auto tegen een boom. Het voertuig vloog vervolgens in brand. De bestuurder werd door voorbijgangers op tijd uit de auto gehaald en met zware verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Haren

Op 24 december is tussen 11.00 en 17.00 uur op de Bischof-Demann-Straße in Haren een geparkeerde zwarte Audi Q 7 aangereden. De auto raakte daarbij aan de passagierskant beschadigd. De schade bedraagt 1.500 euro.

Lathen

Tussen donderdag en zondag is op de parkeerplaats van een rijwielzaak aan de Meppener Straße in Lathen een geparkeerde zwarte VW Polo aangereden. De politie is op zoek naar de dader.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.