Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Haren

Gisteravond zijn om 21.50 uur bij een ongeval op de Hünteler Straße in Haren twee personen gewond gemaakt. Een 20 jarige bestuurster van een VW Polo kwam door onbekende oorzaak in een bocht op de verkeerde weghelft terecht en botste daar tegen een tegemoetkomende 23 jarige bestuurster van een Daimler Benz. Bij de aanrijding raakte de bestuurster van de VW Polo zwaargewond. De bestuurster van de Daimler liep lichtere verwondingen op. Beide slachtoffers zijn naar een nabij gelegen ziekenhuis gebracht. De schade wordt op 19.000 euro geschat.

Op 31 december is rond negen uur ’s ochtends op een parkeerplaats aan de Neuer Markt in Haren een geparkeerde blauwe VW Passat aangereden. De schade bedraagt 2.000 euro. De veroorzaker is doorgereden.

Papenburg

Gisteren is tussen 12.15 en 19.30 uur ingebroken bij een woning aan de Buchenweg in Papenburg. De dieven kwamen via het dakraam de woning binnen. Het is nog niet bekend wat er is gestolen.

Dörpen

In de nacht van vrijdag op zaterdag is tussen drie en vier uur uit een geparkeerde VW Golf een portemonnee gestolen. De wagen stond op een oprit bij de helft van een twee onder één kap woning aan de Nordeschstraße in Dörpen geparkeerd. Ook is er een poging gedaan bij de woning in te breken. Toen dit mislukte zijn de daders in onbekende richting gevlucht. De schade bedraagt 150 euro.

Collinghorst

Gisteravond is in een appartementencomplex aan de Hauptstraße in Collinghorst rond tien uur brand in een woonkamer ontstaan. Toen de brandweer arriveerde stond de kamer al volledig in brand. In de woning lag een grote hoeveelheid vuurwerk opgeslagen. Er waren meerdere explosies te horen. Op het moment dat het vuur het plafond bereikte breidde het vuur zich naar andere ruimtes uit.

Drie bewoners wisten zichzelf in veiligheid te brengen. De rest van de zes bewoners was ten tijde van de brand niet thuis. Het gebouw is onbewoonbaar verklaard. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.