Poëzieweek Bibliotheken Stadskanaal en Westerwolde: Huisjesproject

Foto: Catharina Glazenburg

WESTERWOLDE, STADSKANAAL – De poëzieweek start op donderdag 27 januari en is t/m 2 februari, het thema is natuur. Samen met de bibliotheken van Stadskanaal en Westerwolde kun je zelf thuis creatief aan de slag met het huisjesproject. Sjoerd Visser is de bedenker van het huisjesproject. Hij vond dat zijn gedichten er zo dakloos bijstonden. Daarom bedacht hij een huisje voor zijn gedicht. Van afvalhout timmerde hij een half open vogelhuisje, heeft het opgeschilderd en plaatste zijn gedicht in het huisje; een gedichtenhuisje is geboren. Met zijn idee heeft hij al meerdere mensen geïnspireerd, zo ook Biblionet Groningen.

Je kunt zelf meedoen aan het huisjesproject, want iedereen kan het leren dichten en schilderen. Met de juiste materialen en handleidingen kan iedereen een stap zetten om te beginnen. Dit kan vanaf 27 januari met de Bibliotheek. Aanmelden gaat via de agenda van de bibliotheek of via biblionetgroningen.nl/huisjesproject.

Het pakket bestaat uit drie onderdelen; een onbewerkt huisje voor je gedicht. Een online workshop van schilderdocente Mieke van Es, zij vertelt je hoe je het huisje kunt opschilderen en een online workshop van schrijfdocente Lilian Zielstra, zij verteld je stap voor stap hoe jij je gedicht kunt maken.

Doe je mee? Leuk om samen met je (klein)kinderen of buurvrouw aan het project te beginnen. Wellicht verras je jezelf met je eigen kunnen en wie weet maak je ook mensen blij uit jouw omgeving.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.