CV De Kloosterwiekers laat carnaval niet zomaar aan zich voorbijgaan

Foto: André Dümmer

TER APEL – Carnavalsvereniging De Kloosterwiekers viert deze maand op gepaste wijze carnaval.

Ook dit jaar viert Carnavalsvereniging De Kloosterwiekers met alle inwoners van ’t Klooster & De Wieke op gepaste wijze het carnaval. Zo worden wederom fruitbakjes bij de ouderen (80+) en zieken gebracht en komen ze langs bij de basisscholen, het Kloosterheerd en de woongroepen van Humanitas. Dit alles uiteraard corona-proof.

Ook wordt er weer voor alle carnavalsvierders een geweldige online show gepresenteerd. Ze gaan namelijk op 26 februari op een carnavalsexpeditie! Vanaf 20:00 uur organiseren ze een spetterende interactieve online show. Met dé carnavalskrakermuziek en -woordenbingo, buutreedners op locatie, een optreden van de dansmariekes en een live spel vanaf diverse bouwlocaties met optochtdeelnemers, gepresenteerd door Prins en Vorst. Tijdens deze show kunt u meespelen met een carnavalsmuziek en -woordenbingo. Deze bingokaart staat niet vol met getallen, maar met muzieknummers van artiesten, die niet zouden misstaan op het grootse carnavalsfeest op ’t Klooster en de Wieke. De muzieknummers worden in de studio gespeeld door hun eigen DJ. U hoeft niet te raden welk nummer voorbij is gekomen; na afloop van ieder muzieknummer zullen titel en artiest worden genoemd. Daarnaast wordt er een woordenbingo gespeeld, met allerlei termen die bekend zijn van het carnaval.

Deze denderende liveshow wordt gepresenteerd door de ceremoniemeester van de Kloosterwiekers en Beppie van der Sluis (bekend van RTV Noord). Uiteraard kunnen hierbij fantastische prijzen worden gewonnen.

De bingokaarten zijn binnenkort verkrijgbaar bij: Het Klooster Wonen, DA Drogisterij Van der Tuuk, Jumbo Ter Apel en Echte Bakker Bos. Daarnaast organiseren de Kloosterwiekers op zaterdag 19 en 26 februari vanaf 10:00 uur op het Molenplein in Ter Apel verkoopdagen. Uiteraard geven ze hier een feestlijk tintje aan!

Optocht

Inmiddels hebben veel wagenbouwers en loopgroepen aangegeven ook later dit jaar te willen deelnemen aan de optocht van zaterdag 2 juli. Maar er kunnen nog meer bij. Aanmelden voor de optocht kan via: http://www.kloosterwiekers.nl/inschrijven-voor-iedereen

Bron: CV De Kloosterwiekers

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.