Doorstroomlocatie opvang vluchtelingen Oekraïne in Stadskanaal klaar voor gebruik (foto-update)

Foto: Catharina Glazenburg

STADSKANAAL – Op vrijdag 11 maart ontving de gemeente Stadskanaal de dringende oproep van de Veiligheidsregio Groningen om een doorstroomlocatie voor de opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne te realiseren. Binnen 48 uur stond er een noodopvanglocatie aan de Manegelaan in Stadskanaal waar plaats is voor 100 vluchtelingen. De noodopvang geldt voor de periode van tenminste 3 maanden.

Klaar voor gebruik
De doorstroomlocatie bestaat uit een tent met 100 veldbedden en toilet- en douche-units. De vluchtelingen zullen hier slechts één tot een paar nachten verblijven. Zodra er een ander onderdak voor hen beschikbaar is, gaan ze daar naar toe. Dat kan binnen gemeente Stadskanaal zijn, maar ook binnen een andere gemeente in onze regio. De doorstroomlocatie zal niet non-stop benut worden; het kan voorkomen dat er gedurende een paar dagen geen vluchtelingen op de locatie zijn.

Waardering voor ondernemers
Door de gezamenlijke inzet van de ondernemers, het Rode Kruis en Vluchtelingenwerk is het de gemeente gelukt om in één weekend een noodopvanglocatie te realiseren. “De nood is hoog en onze ondernemers begrijpen dat”, aldus burgemeester Klaas Sloots. “Zonder vragen zijn onze ondernemers bereid een helpende hand te bieden. Het is overweldigend om te zien hoeveel saamhorigheid er binnen onze gemeente is om te helpen”.

Privacy voor de vluchtelingen
De burgemeester vraagt de bewoners om de privacy en rust van de vluchtelingen uit Oekraïne te respecteren. “Deze mensen hebben alles achter gelaten en zijn al dagen onderweg. Laten we ze een beetje rust gunnen. Voor hen is het lang nog niet voorbij.”

Ingezonden door gemeente Stadskanaal

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.