Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

Gistermiddag, om kwart over drie, wou een 36 jarige vrouw uit Papenburg op de A31, ter hoogte van Weener, de auto van een 21 jarige inwoonster van Emden inhalen. Na de inhaalmanoeuvre ontstond er waarschijnlijk een technisch defect aan haar auto, waardoor de remmen niet meer naar behoren werkten. De bestuurster verloor de controle over het voertuig en botste twee keer tegen de vangrail. De auto kwam op de linker rijbaan tot stilstand. De wagen raakte hierbij total loss. De bestuurster kwam met de schrik vrij. De auto van de vrouw uit Emden raakte door rondvliegende onderdelen beschadigd. De A31 is op de plaats van het ongeval ca. twee uur afgesloten geweest voor bergingswerkzaamheden.

Gisteren werd bekend dat een 21-jarige vrouw uit Rheiderland het slachtoffer is geworden van fraude, nadat ze op een verkoopplatform van een bekend social media netwerk een mobiele telefoon probeerde te verkopen. De vrouw werd via de chat door een koper benaderd. Ze kwamen de prijs van 500 euro overeen en de “koper” vroeg naar haar bankgegevens. Kort daarna kreeg de 21 jarige een email die van de Postbank leek te komen. Zij moest verschillende gegevens invullen om naar verluidt “de betaling van 500 euro vrij te geven”. Ook moest ze het trackingnummer van het pakket invullen. Het slachtoffer verzond de telefoon naar het opgegeven adres in Frankrijk en vulde vervolgens het trackingnummer op het ontvangen e mail bericht in. Maar de 500 euro werd niet gestort. Toen ze de zogenaamde koper via de chat benaderde, ontving ze wederom een emailbericht die van de Postbank leek te komen. Hierbij werd weer gebruik gemaakt van het Postbanklogo. In de mail stond dat er 150 euro aan invoerrechten moest worden betaald. Dit kon door middel van online prepaidkaarten worden voldaan. De gedupeerde ging verhaal halen bij de Postbank, waarna ze er al snel achter kwam dat ze was opgelicht.

Emsburen

Gistermiddag is een 46 jarige man uit de stad Groningen op de parkeerplaats Ems-Vechte tegen een auto met aanhanger gereden. Hij ging er vervolgens vandoor. Getuigen belden de politie. De man werd op de parkeerplaats Bergler Feld aangehouden. De onder invloed van alcohol verkerende man verzette zich hevig. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij de rest van de dag mocht verblijven. Hij zal zich voor meerdere strafbare zaken moeten verantwoorden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.