Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Sögel

Vannacht is bij een ongeval op de Wahner Straße een motorrijder om het leven gekomen. De 60 jarige inwoner uit Mönchengladbach stond om onbekende reden met zijn Honda om middernacht midden op de rijbaan. Een 24 jarige bestuurder van een bestelauto kon de man niet meer ontwijken. Bij de aanrijding werd het slachtoffer van zijn motor gelanceerd. Ondanks reanimatiepogingen stierf hij op de plaats van het ongeval. De weg is tot half vier vannacht voor onderzoek en bergingswerkzaamheden afgesloten geweest. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Weener

De politie heeft gisteravond om 22.27 uur op de Osterstraße in Weener een 22 jarige bestuurder van een personenauto aangehouden. Hij bleek onder invloed van verdovende middelen te verkeren. Hij kreeg een rijontzegging opgelegd en moest mee naar het politiebureau voor onder anderen een bloedtest.

Vannacht controleerde de politie om 00.25 uur op de Haagstraße in Weener een 22 jarige bestuurder van een personenauto. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Ook hij werd voor bloedonderzoek meegenomen.

Sustrum

Gistermiddag werd om 13.20 uur op de Hauptstraße in Sustrum een 28 jarige voetganger aangereden. De man uit Bockhorst stak plotseling de weg over. Een 29 jarige inwoner van Sustrum kon hem niet meer ontwijken. De voetganger werd met zware verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De 29 jarige bestuurder van de VW Caddy kwam met de schrik vrij.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.