Snikkeweek; van 24 t/m 29 mei reuring aan ’t knoal

Foto: Johan de Boer

MUSSELKANAAL – Van 24 t/m 29 mei wordt in Musselkanaal voor de 29 ste keer de Snikkeweek gehouden.

De Snikkeweek is een jaarlijks festiviteit ter ere van de Snikke in Musselkanaal. Een snikke is een trekschuit of snik (snikke in het Gronings) en werd de vorige eeuw, na het gereedkomen van de veenkoloniale kanalen (nodig voor de afvoer van turf) in gebruik genomen.

Van dinsdag 24 mei tot en met zondag 29 mei is er weer reuring aan ‘t knoal! De organisatie van de Snikkeweek heeft weer een uitgebreid programma gemaakt, er is voor iedereen iets te beleven. Zo is er een markt, muziek, kermis, kanowedstrijden, lopen over het water, een braderie en uiteraard de schepen in allerlei soorten en maten.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.