Kleindierpark Bellingwolde heeft een nieuwe locatie

Foto: Catharina Glazenburg

BELLINGWOLDE, BAD NIEUWESCHANS – Na bijna drie jaar zoeken is het eindelijk zover! Alexander Knoth kan nu officieel melden dat Kleindierpark een andere locatie heeft.

Alexander en Marianne de drijvende krachten achter Kleindierpark hebben het beheer van Stichting Kinderboerderij / Hertenkamp Nieuweschans overgenomen. Op termijn zal de naam aangepast worden naar iets wat de lading beter zal dekken.

Alexander en Marianne hebben grote plannen met het terrein aan de Langakkerschans 20 B in Bad Nieuweschans. Zo willen de twee naast boerderijdieren ook exotische dieren toevoegen aan de collectie om een gevarieerder aanbod met meer educatie en beleving te bewerkstelligen. Alexander geeft aan dat het een stichting zal blijven en dat ze samen met het publiek een prachtige plek hopen op te bouwen waar jong en oud kan genieten. Marianne laat weten dat een crowdfunding actie gestart is om de eerste vernieuwingen door te kunnen voeren. Door de corona jaren is er flink ingeteerd op de financiële middelen en kan er op het standaard onderhoud en de verzorging van de dieren momenteel niet gewerkt worden aan vernieuwing die volgens haar hard nodig is.

Het terrein is circa 15.000 m2 groot. Alexander en Marianne hebben voor circa de helft hiervan plannen klaar liggen; alleen de middelen nog niet.

De crowdfunding pagina kun je bereiken via: https://steunactie.nl/actie/help-stichting-kinderboerderij-nieuweschans-de-toekomst-in/ of ga naar www.stichting-kinderboerderijnieuweschans.nl en klik op de doneer knop. De kinderboerderij is de komende periode nog even gesloten omdat Alexander en Marianne eerst orde op zaken willen stellen. Via de facebook pagina blijf je op de hoogte!

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.