Veurlezers Biblionet en presentatoren Radio Westerwolde op pad

Veurlezerij Biblionet
Eigen foto Biblionet

SCHEEMDA/STADSKANAAL – De vrijwilligers van Radio Westerwolde kregen afgelopen woensdag een hartelijk onthaal bij de redactie van Toal en Taiken in Scheemda. Onder het genot van een vers kopje koffie en Groninger Koek vertelde redacteur Jan Groenbroek over de geschiedenis van Toal en Taiken. Dit blad verschijnt in het Gronings vier keer per jaar.  Het staat vol met de Groninger verhalen, gedichten, kunst en cultuur. Hij wist bijzonder gedetailleerd te vertellen over zijn ervaringen. De anekdotes over Jan Mulder gingen als een razende voorbij. Onze Groningse voorlezers Margriet. Kineke en Willeke en presentatoren Janny en Pieter van het programma Dieverdoatsie waren verrast. Ook Harma, van de Bibliotheken van Westerwolde, luisterde geboeid.

Na de lunch bij Lunchroom Lekker Anderz, ging de club op weg naar de Bibliotheek van Stadskanaal. Deze Bibliotheek heeft een bijzonder kamer; de Streekkamer. Voor de ingang van deze kamer prijkt een mooi bronzend beeld van Simon van Wattum, dit belooft veel goeds! In de kamer staan veel boeken te leen met verhalen en gedichten van Groninger schrijvers. Ook boeken over de Groninger cultuur, erfgoed en natuur zijn in deze kamer te vinden. Informatieve boeken over alle provincies van Groningen staan netjes op alfabetische volgorde in de grote bruine kasten. Gretig worden er boeiende boeken op de grote tafel verzameld. Met een kritische lezersoog wordt gekeken welk verhaal geschikt is voor het nieuwe seizoen.

Het doel voor deze dag is zeker gehaald! Het zoveel mogelijk verhalen in het Gronings naar boven halen en inspiratie opdoen voor een nieuw seizoen van de uitzending van de Veurlezerij. Deze gaat in september weer van start. We kunnen niet wachten om de nieuwe verhalen te laten horen!

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.