Politie zoekt getuigen van achtervolging door centrum Delfzijl

Foto: Teunis Streunding (archieffoto)

DELFZIJL – Van zondag 5 juni 2022 op maandag 6 juni 2022 omstreeks 03:00 uur heeft in Delfzijl een achtervolging plaatsgevonden. Daardoor moesten er diverse mensen die aanwezig waren bij het café Stad Lande aan de kant springen om niet geraakt te worden door het voertuig.

In de nacht van zondag op maandag viel een 43 jarige inwoner van Appingedam op door zijn rijgedrag. De politie probeerde de man aan te houden, maar hij ging er vandoor. Bij het café Stad Lande moesten voorbijgangers aan de kant springen om niet geraakt te worden door het voertuig. De man reed over fiets- en voetpaden en ramde bij het achteruitrijden een politieauto.

Op het Johan van den Kornputplein werd de automobilist tot stoppen gedwongen. Tijdens de aanhouding verzette hij zich hevig. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en zal zich voor meerdere zaken moeten verantwoorden. Zijn auto werd afgesleept.

De politie zoekt getuigen van de achtervolging. Heb jij iets gezien of ben je degene die aan de kant moest springen, dan willen ze graag een getuigenverklaring van je opnemen. Bel met 0900-8844

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.