Grenshof Bellingwolde opvangplek voor vluchtelingen uit Oekraïne

Foto: Catharina Glazenburg

BELLINGWOLDE – De Grenshof gaat dienen als opvangplek voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Op 2 maart diende de fractie Ecologisch Alternatief een motie in waarin stond dat de gemeente Westerwolde moest onderzoeken of er , buiten het COA terrein, kleinschalige tijdelijke opvang mogelijk is voor vluchtelingen voor oorlogsgeweld. Op verzoek van de raad, die de motie unaniem aannam, is de gemeente naar een geschikte locatie op zoek gegaan. Omdat de vluchtelingen voornamelijk vrouwen en kinderen zijn, moest dit een locatie zijn waar zorg en onderwijs mogelijk is. De Grenshof, die in het verleden meerdere keren dienst deed als AZC, werd als het meest geschikt bevonden.

Met de eigenaar is deze week een huurcontract afgesloten. Deze gaat in op 1 augustus 2022. De eigenaar gaat zo snel mogelijk starten met werkzaamheden om de panden op het terrein gebruiksklaar te maken. De oplevering zal uiterlijk 31 juli 2022 plaatsvinden. Na oplevering moeten de panden ingericht worden en bewoonbaar worden gemaakt.

Het aantal opvang plekken wordt gefaseerd opgebouwd van eerst 50 tot uiteindelijk 200 personen. Het gaat hierbij om een periode van één jaar, met mogelijke verlenging van een jaar.

Omwonenden krijgen tijdens een bijeenkomst binnenkort meer informatie en de gelegenheid om vragen te stellen.

Bron: Gemeente Westerwolde

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.