Eerste nest van de Grauwe Kiekendief beschermd

Foto: Mazzelmoaze

WESTERWOLDE – Gisteren is rond een nest van een Grauwe Kiekendief een berschermkooi geplaatst.

Met behulp van een drone is gezocht naar nesten van de Grauwe Kiekendief. Een paar dagen geleden zag een spotter dat de ouders met een prooi naar het nest vlogen. Dit is een teken dat er jongen zijn geboren.

In het nest zaten drie jongen en er lag nog een ei. Misschien dat deze ook nog uitkomt. Om het nest tegen prooidieren te beschermen werd er door Toni en Hans van Kenniscentrum Akkervogels een gazen kooi omheen geplaatst. Intussen hield Danny nauwlettend in de gaten wat het Kiekendiefvrouwtje deed.

Over een week of drie gaan de mensen van de werkgroep weer bij het nest kijken. De jongen worden dan geringd en gewogen.

Foto’s: Mazzelmoaze

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.