Rode Loper Run ondanks regen in Stadskanaal geslaagd

Foto: Hemmo Kuiper

STADSKANAAL – Zondag 10 juli vond de Rode Loper Run weer plaats. Het is nu een loopevenement geworden voor iedereen. Jong en oud en ook mensen met een beperking konden meedoen. Het evenement vond plaats op het terrein van het Beachpark, wat zich uitstekend leende voor dit evenement. Het werd een succesvolle dag, met 60 kinderen en 160 volwassenen aan de start. Er was ook nog 1 speciale deelneemster, Brigitte, die deed mee met haar framerunner. We hebben dit jaar ingezet op een inclusieve run, zodat iedereen mee kon doen.

Het evenement is een initiatief van Christiaan Drenth die al in 2019 de eerste Rode Loper Run heeft gehouden. Hij benaderde dit jaar Welstad om het evenement nog meer aanzien te geven en dat is gelukt. Samen met Gehandicapten Sportclub Emmen, Runners, Beachpark Stadskanaal en vrijwilligers van o.a. CrossFit hebben ze een mooie dag neergezet.

Wethouder Borgesius en Christiaan deden om 13 uur de start van de jeugdloop op het Beachpark. Daarna liep de jeugd 400 m, 800m. of 2 km. op de naastgelegen atletiekbaan. Om 14 uur was de start van de volwassenen loop, 5 of 10 km. Brigitte mocht voorop. Eerst door de wijk naar de Rode Loper en daarna door het Vledderbos terug.

Smoothie fietsen, Springkussen en Herbie blues
Naast deze vele mogelijkheden om een loopactiviteit te doen was er nog meer te beleven.
Zo konden de kinderen na de tijd (en sommige volwassenen ook ) op een smoothie fiets een gezonde traktatie bij elkaar fietsen. Ook was er een springkussen aanwezig en als klap op de vuurpijl speelde Herbie blues zijn mooie blues tijdens de verversingspost in het Vledderbos. Al met al een geslaagd evenement, volgend jaar weer …een hopelijk iets drogere editie en met meer handbikers/ wheelers!

Ingezonden door Arnesto Ovaa, Welstad

Klik HIER voor onze reportage van zondag.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.