Verslag van Ooldrik Modderman van het ommetje rond Ter Apel

Foto: Henny van Huizen

TER APEL – Gisteren organiseerde wandelcoach Eltjo Glazenburg een wandeling rond Ter ApelHieronder het verslag van Ooldrik Modderman.

Wandelbeleving Driehoek Ter Apel- Rütenbrock-Emmer Compascuum 7-9 of 12 km.

Woensdagochtend 27-07-2021 wandeling met Wandelen werkt. Deze wandeling stond een beetje in het teken van onze jongste mede wandelaarster Greetje Dümmer. Zij is vandaag 31 jaren jong geworden en dat wilde ze graag vieren met alle wandelaars, waar ze elke week mee op pad gaat. Dat hebben we dus gevierd en dat heeft ze geweten, door de vele cadeautjes.                                         

De wandeling als Startpunt: Boerderij familie Dümmer (gehucht Munnekemoer).

De wandeling ging  door Ter Apel (de Maten), richting grensovergang naar Rütenbrock, met een bezoekje aan de Kath. Pfarrkirche St. Maximilian. Vervolgens langs de mooie velden van de Greppel. Richting Emmer Compascuum. Daarna bleven we het LAW pad Noaberpad volgen.

Via De beek de Runde met zijn prachtige landschap door Drenthe. Deze beek zorgt er voor dat de Ruiten Aa zijn schone water ontvangt vanuit Bargerveen in Drenthe. Daarna route volgend richting beginpunt.

Wandelcoaches Wandelen Werkt : Els Eckhardt, Els van Hoof, Eltjo Glazenburg en Ooldrik Modderman
Verslag: gemaakt door: Ooldrik Modderman.
De foto’s zijn gemaakt door Henny van Huizen en Greetje Dümmer.

HIER vindt u meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.