Thea Loois na fietstocht vanuit Limburg weer thuis in Blijham

Foto: Thea Loois

BLIJHAM – Thea Loois na fietstocht vanuit Limburg weer thuis in Blijham

Thea Loois fietste dit jaar weer van Limburg naar Blijham.
Hieronder het verslag van de laatste etappe, de achtste dag
.

Allereerst wil ik iedereen die geduimd heeft voor beter weer, heel hartelijk bedanken. Het heeft geholpen!! Het begon wat grijs in Schoonebeek vanochtend maar naarmate de dag vorderde, werd het steeds mooier en vanmiddag kon ik zelfs fietsen zonder mijn jas aan.
Ik heb niet zo geweldig geslapen vannacht. Ik zat om 20.00 uur al op de logeerkamer, die schoon maar niet zo gezellig was. Gelukkig had ik mijn e-reader mee en wilde toch al niet zo laat gaan slapen.
Op het bed lag echter zo’n ergonomisch verantwoord kussen….man man daar kan ik echt niks mee hoor. Misschien moet je er aan wennen maar ik lag maar te draaien en wat ik ook probeerde, het lag voor geen meter. Het lijkt wel of je een blok beton onder je hoofd hebt liggen!! Ik ben zelf zo’n dik fluffy kussen gewend, dus dat werd niks.
Ik heb het dekbed uit de overtrek gehaald, heb dat een beetje opgevouwen en gebruikt als kussen. Het was warm genoeg om onder alleen het overtrek te liggen.
Ik ben uiteindelijk in slaap gedommeld, maar wel beetje last van de nek. Gaat wel weer over!
De route was oorspronkelijk bijna 90 km volgens de knooppunten. Op dag 8 viel me dat best een beetje tegen. Mijn kadetjes zijn na zoveel kilometers toch wel een beetje “gedeukt”. Vooral op lange hobbelige wegen was het best gevoelig, maar de stal kwam in zicht en ik heb gewoon flink door getrapt.
Het was een mooie route langs Weiteveen, door het Bargerveen richting Klazienaveen.
Nog een piepklein stukje door Duitsland, Rutenbrock, en dan richting Ter Apel, Sellingen, Vlagtwedde, Wedde en toen was ik weer in Blijham.
Volgens de route zou ik via Bourtange gaan, maar dat stukje heb ik maar gelaten voor wat het was. Vandaag ging ik over naar een andere provider. Vanaf een uur of elf was ik niet meer “in de lucht”.
Kon niet bellen, niet gebeld worden, had geen internet…… dat was een raar gevoel. Ik heb nog wel even gedacht “als ik hier in the middle of nowhere pech krijg, heb ik echt een probleem”
Gelukkig ging alles prima.

Ik heb even gepauzeerd bij een rustpunt in Laudermarke. In een prachtige tuin kon je een kopje koffie of thee maken en genieten van de bijzondere planten. Echt een oase van rust. Een bezoekje waard.
In Wedde ben ik nog even bij Gea Kruze langs geweest. Kreeg een lekker glaasje fris en toen ze hoorde dat ik nog geen lunch had gehad, stonden er gelijk 2 heerlijke krentenbollen voor mijn neus.
De maandag is wat dat betreft geen goede dag om onderweg te zijn, tenzij je zelf proviand mee neemt!
Er is bijna niks open.
Ik heb heel lang naar deze fietsvakantie uit gekeken en nu is het alweer voorbij. Het was weer een prachtige ervaring, ik heb er enorm van genoten maar het is ook fijn om weer thuis te zijn.
Ik wil Geert Smit bedanken voor het dagelijks bewerken van mijn verslagen voor Westerwolde Actueel en verder iedereen die mijn verhaaltjes heeft gelezen, heeft meegeleefd, heeft meegereisd en me heeft aangemoedigd!!
Ik ga maar eens bedenken waar ik de volgende keer ga fietsen.
Voorlopig niet in het buitenland, dat staat wel vast!

Foto’s: Thea Loois

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.